Üsküdar Üniversitesinde kalite süreçleri değerlendirildi

Üsküdar Üniversitesinde kalite süreçleri değerlendirildi

Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından görevlendirilen Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, 23-26 Aralık 2018 tarihinde ‘kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemi’ konularında Üsküdar Üniversitesinde değerlendirme ve incelemelerde bulundu yaptı.
 
YÖKAK tarafından yürütülen 2018 Yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında, Prof. Dr. Belma Gümüşel, Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Bülent Yeşilata, Doçent Dr. Ebru Yüksel Haliloğlu, İdari Uzman Nezihe Er ve Öğrenci Değerlendirici Selen Özcan ’dan oluşan değerlendirme takımı tarafından saha ziyareti gerçekleştirildi.

YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımının yaptığı saha ziyareti çerçevesinde gerçekleşen incelemede Üsküdar Üniversitesi’nin Senato, Kalite Komisyonu, Enstitü, Fakülte, Meslek Yüksekokulu, idari direktörlükler, akademik ve idari personel grupları, öğrenci grupları ve üniversitemiz paydaş temsilcilerinin katıldığı toplantılar düzenlenerek yürütülen kalite süreçleri hakkında bilgiler alındı.

İnsan Kaynakları ve Kalite Direktörü öğretim üyesi Serdar Karagöz’ün öncülüğünde kalite programını anlatan sunumun ardından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kalite Temsilcisi Öğretim Üyesi Hadiye Yılmaz Odabaşı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şefik Dursun, Proje, Araştırma, Uygulama, Eğitim ve Geliştirme Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel tarafından kalite programlarını anlatan sunumlar gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesinde kalite süreçleri değerlendirildi 2

Yapılan sunumların ardından kurumsal dış değerlendirme takımına istenen kanıt dokümanlar sunuldu.
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile de bir araya gelen heyet, yaptıkları tespit, öneri ve görüşlerini aktararak fikir alışverişinde bulundu.

Daha sonra, dış değerlendirme takımının üyeleri senato salonunda, senato üyeleri ve kalite komisyonu üyeleri ile bir araya geldi. Burada dış değerlendirme takım başkanı Prof. Dr. Mustafa Solak, yaptığı sunumda saha ziyaretinin amacı ve hedefleri ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan incelemeler sonucunda YÖKAK tarafından görevlendirilen kurumsal dış değerlendirme takımı üyeleri, Üsküdar Üniversitesi’ne dair özet raporu paylaşarak, kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemi bakımından güçlü ve gelişmeye açık yönlerini belirtti.

Üsküdar Üniversitesinde kalite süreçleri değerlendirildi 3

Bu değerlendirme sürecinin motivasyonlarını daha da artırdığını ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi ailesi olarak hem öğrencilerine hem de ülkemize daha iyi hizmet verebilmek adına mesai harcamaya devam edeceğini belirtti. Tarhan, bu değerlendirme ziyaretinin sonuçlarının titizlikle takip edileceğini ve “Yükseköğretimde Kalite Önceliğimiz” sloganıyla üniversitemizin örnek bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirtti.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)