Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası eğitim programı başladı

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin bu yıl beşincisini düzenlediği Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası eğitim programı başladı. 10 gün sürecek olan programa 50 öğrenci katılacak.

Eğitim programının açılış konuşmasını Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay geçekleştirdi.

Prof. Dr. Tayfun Uzbay hayvanlar üzerinde deney yapılabilmesi için bu sertifikanın gerekli olduğunu vurguladı. Genellikle sıçan ve fare üzerine çalışılacağını belirten Uzbay önemli olan öğrencilerin öğrenciyken laboratuvarlardan uzak kalmaması gerektiğini söyledi.

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası eğitim programı başladı 2

Uzbay bu işin ciddi bir iş olduğunu, çalışılan organizmaların canlı organizmalar olduğunu ve çalışmalar için bu hayvanların canlarından olacağını bu yüzden de daha çok araştırıp kitap okunulması gerektiğini kaydetti.

Bakanlık onaylı sertifika programına toplamda 50 kişi katılırken, 10 gün sürecek programda alanlarında uzman akademisyenler ders verecek.

Lisans mezunu olmayan öğrencilere B, lisans mezunu olan öğrencilere ise A sınıfı sertifika verilecek.

Haber-Fotoğraf: Melek Ozat