PROMER ikinci kromatografi eğitimi Üsküdar Üniversitesinde gerçekleşti

PROMER ikinci kromatografi eğitimi Üsküdar Üniversitesinde gerçekleşti

İstanbul Protein Araştırma Geliştirme ve İnovasyon Merkezi (PROMER) 2. İleri Kromatografik Yöntemler Uygulamalı Eğitimi, Üsküdar Üniversitesinde gerçekleşti. 

PROMER Müdürü Prof. Dr. Tunç Çatal ve Kişiye Özel Tedavi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİMER) Müdürü Uzm. Selma Özilhan organizasyonu ile gerçekleşen eğitime 16 kişi katıldı.

PROMER-2. İleri Kromatografik Yöntemler Uygulamalı Eğitimi İcadiye Toplantı salonunda başladı.

PROMER ikinci kromatografi eğitimi Üsküdar Üniversitesinde gerçekleşti 2

Öğrenciler teorik eğitimin ardından gruplar halinde laboratuvarlara inerek, teorik öğrenimlerini pratiğe dökme imkânı buldu.

Eğitimde öğrenciler, üç farklı laboratuvarda, yüksek basınçlı sıvı kromatografisi, hızlı protein sıvı kromatografisi ve gaz kromatografisi yöntemlerini uygulamalı olarak öğrenme imkanı buldular.  Bu kapsamda, katılımcılar Prof. Dr. Tunç Çatal, Uzm. Selma Özilhan, Uzm. Aykut Kul, Uzm. Murat Özdemir, Uzm. Ceren Şahin, Rümeysa Cebecioğlu ve Dilan Akagündüz tarafından Prof. Dr. S.Tuncel Özden Farmakogenetik Laboratuvarı, İleri Protein Analiz ve İleri Toksikoloji Laboratuvarlarında eğitim aldı.

Prof. Çatal, bu eğitimin öğrenciler için oldukça yararlı olduğunu belirterek, PROMER olarak ilerleyen dönemlerde yeni eğitim programları ile uygulamalı eğitimlerine devam edeceklerini belirtti.

Laboratuvar çalışmalarının ardından eğitime katılan öğrencilere katılım belgesi taktim edildi.

PROMER ikinci kromatografi eğitimi Üsküdar Üniversitesinde gerçekleşti 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)