Kız Kulesi Buluşmalarında Meslek Eğitiminin önemi ele alındı

Kız Kulesi Buluşmalarında Meslek Eğitiminin önemi ele alındı

Kız Kulesi Buluşmaları programı Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka koordinatörlüğünde gerçekleşti. Dördüncüsü düzenlenen buluşmalara Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan da katıldı. Beymed A.Ş. CEO’su Mesut Uğur’un katıldığı buluşmada “Refah Toplumlarında İnsan Kaynakları Planlaması” konusunda sunum yapan Uğur, “Nüfusu fazla ülkeleri insan kaynakları açısında zengin görmek yanlıştır” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı Salonunda gerçekleşen programa Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da katıldı.

Programın moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Prof. Dr. Nazif Gürdoğan üstlendi.

Kız Kulesi Buluşmalarında Meslek Eğitiminin önemi ele alındı 2

“Meslek eğitimi alan kişinin kendine güveni artar”

Uzun süre İsviçre’de yaşadığını söyleyen Beymed A.Ş. CEO’su Mesut Uğur, İsviçre ve Türkiye arasında karşılaştırılmalı olarak insan kaynakları planlamasını değerlendirdi. Refah toplumlarında insan kaynakları planlaması ile ilgili paylaşımlarda bulunan Uğur, meslek eğitiminin önemine değindi. “Meslek eğitimi bireyin kendisi dışında ailesine de katkı sağlıyor. Bugün meslek eğitimi alan bir kişi kıdemi ve öğrendiği bilgiye paralel olarak ücretlendiriliyor bu motivasyonu artırır böylece kişinin kendine olan güveni de artar” dedi.

“Nüfusu fazla ülkeleri insan kaynakları açısında zengin görmek yanlıştır”

Uğur, meslek eğitiminin ülke ekonomisine katkısı ile ilgili bilgi verdi. Meslek eğitimi almış ülkelerin insan kaynakları açısından zengin varsayıldığını ifade eden Uğur, “Nüfusu fazla ülkeleri insan kaynakları açısında zengin görmek yanlıştır Türkiye buna örnektir” dedi.

“İsviçre’de öğrenciler mesleği tecrübe ederek, hissederek karar veriyor”

İsviçre ve Türkiye’de gençlerin aldığı eğitimi mukayese eden Uğur, İsviçre’de öğrencilerin istedikleri mesleği tecrübe ederek, hissederek karar verdiğini söyledi. Uğur, kurumların ürün ve hizmetlerini devam ettirebilmesi için meslek eğitiminin gerekli olduğunu kaydetti. “İşletmeler sadece ürün ve hizmet üretmezler işletmeler ayrıca kendilerini devam ettirecek personeli yetiştirirler” dedi.

Kız Kulesi Buluşmalarında Meslek Eğitiminin önemi ele alındı 3

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Türkiye’de verimlilik ilkesine önem verilmiyor”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan çıraklık eğitimi ve verimlilik ilkesinin önemine değindi. Tarhan, Türkiye’de işletme mantığı ile düşünülmediğini verimlilik ilkesinin arka planda bırakıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Zelka da geçmiş dönemde meslek eğitiminin önemi ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

“Meslek eğitiminin önemi ile ilgili problemleri eğitim düzeyini artırarak çözebiliriz”

Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, meslek eğitimine önem verilmemesi sonucu oluşan problemlerin dünyanın hemen hemen yer yerinde yaşandığını belirtti. “Meslek eğitimi ile ilgili problemler Türkiye’nin olduğu kadar Çinlilerinde, Avrupalılarında, Amerikalılarında ortak problemidir. Bu problemleri konuşa konuşa, eğitim düzeyini artırarak çözebiliriz” dedi.

Kız Kulesi Buluşmaları programı, Mesut Uğur’un merak edilen soruları yanıtlaması ile sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Merve Özkan
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)