Rusya ve Ukraynalı akademik heyet Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti

Rusya ve Ukraynalı akademik heyet Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti

İslam İlahiyat ve Kültürünü Tanıtma Programı kapsamında İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Rusya ve Ukrayna'dan gelen akademik heyet Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti.

Ziyaretçiler arasında Moscow State Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Sergey Mezentsev,  Uluslararası İnsan Hakları Dernek Başkanı Teolog Dmitry Pakhomov, Din araştırmacısı ve Baznica.info editörü Pavel Levuşka, Buhara Devlet Üniversitesi Rus Dili öğretim üyesi Ayşa Şveyts, Dünya Dinleri Parlamentosu Başkanı Nikolay Latansky, Ruhun Çekirdeği Vakfı Başkan yardımcısı Tatyana Latanskaya, Lviv Devlet Ünivesitesinden Teolog aynı zamanda Risale-i Nur’un Ukraynaca tercümanı Dr. İgor Dmitruk, Kiev Devlet Üniversitesinden Teolog Bogdan Strekaluk ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Uluslararası İlişkiler Yardımcı Koordinatörü İlham Miraç yer aldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka tarafından karşılanan misafirlere Genel Sekreter Selçuk Uysaler ve Erasmus Kurum Koordinatörü ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Emre Üçsular da eşlik etti.

Merkez Yerleşke Senato toplantı odasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında üniversite tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Prof. Dr. Mehmet Zelka misafirlere Üsküdar Üniversite hakkında bilgi verdi.

Rusya ve Ukraynalı akademik heyet Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti 2

“Türkiye’nin mükemmeliyet merkezi Üsküdar”

Türkiye’deki üniversiteler içerisinde mükemmeliyet merkezi olarak UNESCO TWAS tarafından kabul edilen tek üniversitenin Üsküdar Üniversitesi olduğunu belirten Zelka, özellikle nörobilim alanındaki araştırmalarda bu başarının elde edildiğinin altını çizdi.

“Üniversitemizdeki 19 bin öğrencinin 1000 tanesi yabancı öğrenci”

Yabancı öğrencilerin eğitimi konusunda üniversitenin çok ciddi çaba sarf ettiğini vurgulayan Zelka, üniversitede okuyan 19 bin öğrencinin 1000 tanesinin yabancı uyruklu öğrenci ve bunun büyük bir başarı olduğunu dile getirdi. Zelka, öte yandan Üsküdar Üniversitesinin 100’den fazla üniversite ile Erasmus anlaşmasının olduğunu da ekledi.

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek olan Yüksek İnsani Değerler ödülleri hakkında da bilgi veren Zelka, bu ödül töreninin Üsküdar Üniversitesinin bir geleneği haline geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Zelka misafirleri ağırlamaktan duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirdi.

Rusya ve Ukraynalı akademik heyet Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti 3

Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından misafirler NPİSTANBUL Beyin Hastanesini ziyaret etti. Burada gezi ve incelemelerde bulunan heyet, yetkililerden bilgi aldı.

Rusya ve Ukraynalı akademik heyet Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti 4

Rusya ve Ukraynalı akademik heyet Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti 5

Haber-Fotoğraf: Şüheda Damgacı
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)