Prof. Dr. Sevil Atasoy İstanbul Erkek Lisesinde öğrencilerle buluştu

Prof. Dr. Sevil Atasoy İstanbul Erkek Lisesinde öğrencilerle buluştu

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerine “Mucize Deliller” başlığında konferans veren Atasoy, “Kusursuz cinayet yoktur ama kusursuza yakın cinayet vardır” dedi.  

“Hiçbir şey apaçık ortada görünen kadar aldatıcı değildir”

Prof. Dr. Sevil Atasoy, ortada gerçek gibi görünen hiçbir olaya gerçek gözüyle bakmamak, şüphe ile yaklaşmak gerektiğini ifade etti. “Hiçbir şey apaçık ortada görünen kadar aldatıcı değildir, dolayısıyla alternatif düşünmek, farklı ihtimallerin de olabileceğini unutmamak gerek” dedi.

Prof. Dr. Sevil Atasoy İstanbul Erkek Lisesinde öğrencilerle buluştu 2

“Her temas bir iz bırakır”

İnsanın bulunduğu ortamlarda kendine ait izler bıraktığını söyleyen Atasoy, bırakılan izlerle ilgili örneklere yer verdi. “Oturduğunuz sıralarda bile DNA’larınız var. Başınızdan düşen saç, elinizin teri ile oralara bulaşmakta veya iki futbolcu maç sonunda birbirlerine formlarını vererek birbirlerine lifler aktarırlar özetle her temas bir iz bırakır” dedi.

“Adermatoglifiya, parmak izi olmama hastalığıdır” 

Prof. Dr. Sevil Atasoy, adli olaylarda suç delili olarak sıkça parmak izlerine başvurulduğunun altını çizdi. Parmak izlerinin nasıl oluştuğu ile ilgili kesin bir bilgi olmadığını belirten Atasoy her kişide farklı olan hatta tek yumurta ikizlerinde bile farklılık gösteren parmak izlerinin bazı insanların genetik faktörler nedeniyle bulunmadığını söyledi. Parmak izi olmama hastalığının adermatoglifiya olarak adlandırıldığını ifade eden Atasoy, adermatoglifiya hastalığı ile ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Sevil Atasoy İstanbul Erkek Lisesinde öğrencilerle buluştu 3

“Her parıltı bir delildir”

Mucize deliller ile ilgili paylaşımlarda da bulunan Atasoy, “Parlak olan ışıltıyı yansıtan her şey delil. Bir oje ile bir ruj ile aydınlatılan birçok cinayet var” dedi. Atasoy, pırıldayan deliller sonucu aydınlatılan olaylarla ilgili örnekler verdi.

Programın sonunda Atasoy, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Prof. Dr. Sevil Atasoy İstanbul Erkek Lisesinde öğrencilerle buluştu 4

Haber-Fotoğraf: Merve Özkan
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)