LÖSEV Üsküdar’da

Üsküdar Üniversitesinde Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Oyunbaz Palyaçolar Kulübünün düzenlediği “LÖSEV ile el ele” programı gerçekleşti. Programa Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Halkla İlişkiler Koordinatörü Zeynep Demir konuk oldu. Demir, LÖSEV’in faaliyetleri ve gönüllü projeleri hakkında bilgiler paylaştı.

Güney Yerleşke Şehit Polis Duha Peker Konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte Zeynep Demir, LÖSEV’in 20. yılında 4 milyon gönüllüsünün olduğunu ve bunun büyük çoğunluğunu da üniversite öğrencilerinin oluşturduğunu ifade etti.

LÖSEV Üsküdar’da

“LÖSEV için özel ve anlamlı bir yıl” 

Bu yıl LÖSEV’in 20. yılı olduğunu belirten Demir, “LÖSEV için aslında çok daha özel ve anlamlı bir yıl. 1998 yılında Ankara’da kurulmuş bir vakıftır. Kurulduğu günden bugüne de ana uzmanlık alanı lösemili çocuklar olan ve lösemili çocuklara hizmet veren bir vakıf. Son 5 yıldır LÖSEV yetişkin hastalara da hizmet veriyor. Son 5 yıldır çocuk, yetişkin türü ne olursa olsun kan teşhisi alan ve vakfımıza başvuran bütün hastalara artık destek oluyoruz ancak vakfımızda kayıtlı hastaların çok büyük bir bölümünü lösemili çocuk hastalar oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Lösemi nedir ve belirtileri nelerdir

Lösemi nedir dediğinde kan kanseri olduğunun bilindiğini ifade eden Demir “Özellikle çocukluk çağı kanseri olarak bilinmekte. 0-13 yaş arası çocuklarda %87 gibi çok ciddi bir oranda görüyoruz. Birçok belirtisi var. Neler dediğimizde de vücuttaki deri altı kanamaları dediğimiz
kırmızı benekler, morarmalar, hızlı kilo kaybı, yüksek ateş ve özellikle kol, kemik, bacak ağrıları bunların hepsi çok ciddi belirtiler. Eğer bu yaş grubu için uzun süreli devam ediyorsa mutlaka ve mutlaka bir hekim kontrolüne tabi tutulmalı” dedi.

Lösemi ile Yolculuk

LÖSEV’ in en önemli biriminin sosyal hizmetler birimi olduğunun altını çizen Demir “Sosyal hizmetler birimi tanının konulduğu andan son ana kadar yapmış olduğu hastane ziyaretleri ev ziyaretleri ile sadece çocuğumuzu değil tüm aileyi takip eden bir birim. Çünkü biz hep şunu söylüyoruz Lösemili bir çocuk değil lösemili bir aile. Biz her ay düzenli olarak ‘Lösemiyle yolculuk’ adında proje düzenliyoruz. Bu proje kapsamında alanında uzman gönüllülerimizle bir araya geliyoruz” dedi.

LÖSEV Üsküdar’da 2

LÖSEV’ in İyilikler Tırı

LÖSEV’in yardımları konusuna değinen Zeynep Demir şöyle konuştu: “Ailelerimize yardımlar gönderiyoruz, yalnızca maddi yardım olarak düşünmeyin. Günlük hayatta neye ihtiyacımız varsa kuru gıda, temizlik, oyuncak, kırtasiye malzemeleri tüm bunları sene boyunca ailelerimize ulaştırıyoruz ve bu çalışmada da ailelerimizin ihtiyaçlarını birebir karşılamaya çalışıyoruz. Türkiye’nin her iline yılda bir kez mutlaka uğrayan ‘LÖSEV’in iyilikler tırı’ var. Her güne yaklaşık 150 aile davet ediyoruz gelen gönüllülerimiz ile ailelerimize yardımlarımızı birlikte oluşturuyoruz, çocuklarımız için küçük etkinlik alanları yapıyoruz.”

Bir Tuğla da Sen Koy

LÖSEV’ in yapmış olduğu ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ adlı projesini hatırlatan Demir “Bu proje 2013 Mayıs ayında 2 yıl gibi kısa sürede sona eren bir proje. Bu proje Ankara Gölbaşı'nda 400 yatak kapasiteli bu hastaneyi ortaya çıkardı. İçerisinde çocuk, yetişkin kanser hastalarına tamamen ücretsiz tedavi hizmeti vermekte. Hakikaten tüm Türkiye’nin destekleriyle örülmüş bir hastane oldu” şeklinde konuştu.

Ben LÖSEV Gönüllüsü Olursam Ne Yapacağım? 

‘Ben LÖSEV gönüllüsü olursam ne yapacağım?’ sorusuna cevap veren Demir “Lösemili ailelere gönderilmek üzere her hafta bize ulaştırılan bağışları sosyal hizmetlerden listeleri alarak her aileye eşit olacak şekilde bu ürünlerin gönderimini yapıyoruz. Okullarda, kurumlarda başlatılan kampanyalar, Ramazan Bayramı tabii ki yardımlaşmanın ve bağışların daha fazla arttığı bir dönem. Şuan mesela, yeni yıl diye birçok gönüllümüz yılbaşı hediyeleri kampanyası başlatıyor. Ramazan dönemi ise kuru gıda kampanyası başlatılabiliyor. Eğer okulun başlangıç dönemi ise kırtasiye malzemeleri toplanabiliyor. Dolayısıyla gönüllüler neler yapmak istiyorsa, nasıl bir katkı sağlamak istiyorsa bulundukları yerde bir kampanya başlatıyorlar” dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)