Atıf Tokar: “Disleksinin ilacı Ergoterapidir”

Atıf Tokar: “Disleksinin ilacı Ergoterapidir”

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova ve Duyu Bütünleme Uzmanı Fzt. Dr. Yeşim Ünveren, Disleksi Farkındalık etkinlikleri kapsamında Ergoterapinin Disleksi Çocuklar Üzerindeki Etkisi” konusunda seminerler verdi. Seminerde konuşan Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfı ve Albatros Derneği Başkanı Atıf Tokar disleksinin ilacının ergoterapi olduğunu belirtti.

Atıf Tokar: “Disleksinin ilacı Ergoterapidir” 2Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfı ve Albatros Derneği Başkanı Atıf Tokar’ın düzenlediği programda, ellişer kişiden oluşan 4 ayrı gruba seminer verildi. Seminere özel eğitimciler, psikologlar, PDR uzmanları, ergoterapistler ve öğrenci aileleri katıldı.

“Üsküdar Üniversitesi mezunu Ergoterapistler ile ciddi yol alıyoruz”

Yoğun bir ilginin olduğu seminerin sonunda konuşan Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfı ve Albatros Derneği Başkanı Atıf Tokar şunları söyledi: “Muhteşem bir seminerdi! İyi ki derneğimiz var, iyi ki paydaşız ve iyi yürekli insanlarla birlikte oluyoruz, onları ailelerimizle buluşturuyoruz. Üsküdar Üniversitesi Ergoterapistleri yetiştirirken Psikoloji tandanslı yetiştiriyor. Onun için dislekli çocuklarımız Üsküdar Üniversitesi mezunu Ergoterapistler ile ciddi yol alıyor. Onun için derneğimiz ve vakfımız Üsküdar Üniversitesinin peşini bırakmıyor. Ergoterapi disleksili çocukların ilacıdır.”

Ergoterapi gününü kutladılar

Konuşmaların ardından Albatros Disleksi Öğrenme Güçlüğü Kurumunda çalışan Üsküdar Üniversitesi mezunları, hocalarıyla hasret giderdi. Sonrasından pasta kesilerek Ergoterapi Günü kutlandı.

Atıf Tokar: “Disleksinin ilacı Ergoterapidir” 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)