RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti

RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ü ziyaret etti. Ziyarette RATEM’le Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikler konuşuldu.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, sektör ile üniversiteler arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan RATEM’in Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy’u makamında kabul etti. RATEM Başkanı Gürsoy, Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Süleyman İrvan’ın ve İletişim Fakültesi Dekan yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Şaha Özpınar’ın da katıldığı buluşmada, RATEM’in kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kuruluş olarak iletişim sektöründeki problemleri iletişim fakülteleri ile birlikte ele almak istediklerini belirten Gürsoy, iletişim öğrencilerinin eğitim sürecinin ardından sektöre daha kolay girebilmeleri için sektör ile üniversiteler arasında süreklilik gösteren mekanizmalara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Faaliyetlerine 2001 yılında başlayan RATEM’in diğer sivil toplum kuruluşlarından farklı olarak yasa ile kurulduğunu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterdiğini belirten Gürsoy, kamuya açık faaliyet gösteren ve bir yayın hizmeti veren her türlü işletmenin RATEM’den lisans alması gerektiğini ifade etti. Hizmetleri arasında televizyon, radyo vb. yayınları barındıran otel, alışveriş merkezi ya da kahvehanelerin de kendilerinden lisans almaları gerektiğinin altını çizen Gürsoy, oldukça geniş bir çalışma alanında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti 2

Yayıncılık alanındaki sorunların çözümü için üniversiteler ile işbirliğine büyük önem verdiklerini belirten RATEM Başkanı Gürsoy, üniversite öğrencilerini teşvik etmek amacıyla düzenledikleri ‘Aklıma Bir Fikir Geldi’ yarışmasını bu yıl 10. kez düzenlediklerini ifade etti. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ile de ortak çalışmalar yürütmek istediklerini dile getiren Gürsoy, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün önerisiyle Kasım ayı içerisinde ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif’ başlıklı bir panel düzenlemek için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Toplantının ardından Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün eşliğinde iletişim fakültesi bünyesindeki televizyon stüdyosu, konferans salonu, haber atölyesi ve görsel tasarım laboratuvarlarını gezen RATEM Başkanı Gürsoy, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle de sohbet etti. Burada gördüğü imkânların pek çok üniversitede bulunmadığını belirten Gürsoy, öğrencilere bu imkânları mutlaka en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye etti.

RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)