Lawrence ve cooke Tasavvuf seminerlerine yenisini ekledi

Lawrence ve cooke Tasavvuf seminerlerine yenisini ekledi

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Tasavvuf Eğitim Seminerinlerinin bir yenisi daha gerçekleşti. Prof. Dr. miriam cooke ve Prof. Bruce Lawrence'nin konuk olduğu seminer Merkez Yerleşke Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleştirildi.

Lawrence ve cooke Tasavvuf seminerlerine yenisini ekledi 2

Prof. Dr. miriam cooke'un konuşmasında odak nokta Müslüman kadınların hakları üzerine ilk kitabı yazan Lübnan'lı yazar Nazira Zeinnedine idi. Prof. cooke, İslami feminizim, kadın hakları, Kur'an-ı Kerim'e feminist bir kadın olarak bakış açısı üzerinden Lübnan'lı yazarı dinleyicilere anlattı.

"İslami metinlere çok genç yaşta aşina olan birisi"

Said Zeinnedine'in kızı olan Nazira Zeinnedine'in çok genç yaşlarda İslami metinlere aşina olduğunu söyleyen cooke,"herkesin onun yaşına takılıp onu ciddiye almaması Nazira'yı daha çok hırslandırdı ve çalışmalarına yön vermesini sağladı" dedi.
Sadece Nazira'nın değil, Nazira gibi birçok İslami feminist kadının bu tür savaşlar verdiğini ve vermeye devam ettiğini söyleyen cooke,"zaman ne olursa olsun kadın her yerde güçlüdür, erkeğin, toplumun, kısacası dünyanın her zaman kadının gücüne ihtiyacı vardır" dedi.
Prof. Bruce Lawrence ise "İffet vasıtasıyla kadınları onurlandırmak" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Lawrence ve cooke Tasavvuf seminerlerine yenisini ekledi 3

Hindistan'da yaşamış olan Shaikh Nizam Ad-din Avliya isimli bir şeyhi konu edinen Prof. Lawrence ise evlilik, kadına muhtaçlık, Müslüman toplumlarda erkek ve kadın konularına değindi. Çektirilen hatıra fotoğrafının ardından etkinlik sona erdi.

Lawrence ve cooke Tasavvuf seminerlerine yenisini ekledi 4


Lawrence ve cooke Tasavvuf seminerlerine yenisini ekledi 5


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)