SABAK Üsküdar’da

SABAK Üsküdar’da

Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) kurum eğitimi vermek için Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleşen eğitimin açılış konuşması Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Defne Kaya gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasının ardından Sağlık Bilimleri Eğitim Programları ve Değerlendirme Akreditasyon Derneği başkanı ve kurucu üyesi Prof. Dr. Özlem Ülger’i SABAK hakkında bilgilendirmede bulundu.


SABAK Üsküdar’da 2

“SABAK dernek statüsünde bir sivil toplum örgütüdür”

Ülger, 2015 yılında kurulan SABAK’ın dernek statüsünde bir sivil toplum örgütü olduğunu ve amacının farklı disiplinlerdeki sağlık eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de sağlık bilimleri eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi. Ülger, SABAK’ın YÖK Genel Kurulu tarafından 2 yıl geçerlilik süresi ile kalite değerlendirme ve tescil belgesi almaya hak kazanmış bir dernek olduğunu da ifade etti.

SABAK’ın örgüt yapısı tanıtıldı

Prof. Dr. Özlem Ülger, Sağlık Bilimleri Eğitim programlarının değerlendirilmesi ve akreditasyon kararlarının alınması Sağlık Bilimleri Programları Akreditasyon Kurulu (SAK) tarafından yürütüldüğünü belirterek SAK üyelerini tanıttı. Ülger, SABAK’ın örgüt yapısı içinde yer alan Eğitim Komitesi, Aday Belirleme Komitesi, Ölçüt Belirleme Komitesi, Değerlendirme, akreditasyon ve izleme komitelerinin görevlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Akreditasyon sürecinde ön değerlendirme raporu önemli”

Ülgen, akreditasyon belgesinin öğrenci seçiminde kıstas olduğunu, uluslararası dolaşıma katkı sağladığını belirterek akreditasyon sürecine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Akreditasyon sürecinde ön değerlendirme raporunun önemine dikkat çeken Ülger, başvuru koşulları ve değerlendirme ölçütlerine değindi. Lisans eğitim programları genel değerlendirme ölçütleri olarak; eğitim programı, program çıktıları, öğrenciler, öğretim elemanları, altyapı, yönetim yapısı, kurum desteği maddi kaynaklar, sürekli yenilenme ve gelişim, disipline özgü ölçütler ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

SABAK Üsküdar’da 3

Soru cevap şeklinde interaktif olarak verilen eğitim, toplu fotoğraf çekimi ve plaket takdimi ile son buldu.

SABAK Üsküdar’da 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)