Üsküdar’da işitme cihazı semineri gerçekleştirildi

Üsküdar’da işitme cihazı semineri gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji bölümünün gerçekleştirdiği “işitme cihazı semineri” Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşti. Seminerde Odyoloji bölümü öğrencilerine alandaki teknolojik cihazların bilgilendirmesi yapıldı.

Üsküdar’da işitme cihazı semineri gerçekleştirildi 2

“Yeni işitme cihazı teknolojileri sizin kurtarıcınız olacak”

Seminere işitme merkezleri Türkiye satış müdürü Mehmet Bakır Konuk ve Uzman odyolog ve eğitim sorumlusu Muhammer Gültekin konuk oldu.  İşitme cihazlarından bahseden Konuk “ yeni işitme cihazı teknolojileri sizin kurtarıcınız olacak” dedi.  Odyoloji alanındaki yenilikleri anlatan Konuk, “Gözlükle yardımcı olamayacağımız kişilere baş bandı yada taç ile özellikle kız çocuklarına kemik yolu baş bandı mevcut. Aynı işi görüyor ama uygulama farklı oluyor” şeklinde konuştu.

Üsküdar’da işitme cihazı semineri gerçekleştirildi 3

“Her hastanın rezonansı birbirinden çok farklıdır”

Uzman odyolog ve eğitim sorumlusu Muhammer Gültekin de cihazların programlanması yapılırken cinsiyet ve özellikle doğum tarihi kullanmanın zorunlu olduğunu belirtti. Gültekin, “Her hastanın rezonansı birbirinden çok farklıdır. Özelllikle pediyatrik hastalara da doğum tarihi girmediğinizde işitme cihazının pediatrik fiting algoritmaları aktif hale gelmiyor” dedi.

Cihazların kullanımı hakkında da bilgi veren Muhammer Gültekin, öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Program toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından sona erdi.

Üsküdar’da işitme cihazı semineri gerçekleştirildi 4

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)