Prof. Dr. Muhsin Konuk: Proje tabanlı çalışma kültürünü oturtmaya çalışıyoruz

Prof. Dr. Muhsin Konuk: Proje tabanlı çalışma kültürünü oturtmaya çalışıyoruz

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Kumral Abdal Anadolu Lisesi’nin başvurduğu “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi” kapsamında Bilecik ve Bozüyük’te “Biyolojik Bilimler ve Geleceğimiz” başlıklı konuşmasıyla liselilerle buluştu.

4 gün süren etkinlikte 11 ve 12. sınıflar ile buluştuklarını ifade eden Konuk, “Bu 4 gün içeresinde değişik üniversitelerden eğitimciler de katıldı.  Etkinlik sonrası öğrencilerle konuşma fırsatım oldu. Gençlerin yaşam bilimlerine yönelik sorularını yanıtlandım.
Etkinliğin diğer konuşmacıları fizikçiler, kimyacılar ve astrofizikçilerdi. Çarşamba günü başlayıp cumartesi akşamı biten etkinlikte öğrencilerle atölye çalışmaları gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Muhsin Konuk: Proje tabanlı çalışma kültürünü oturtmaya çalışıyoruz 2“Bilim şenlikleri lise çağındaki çocuklar ile gerçekleştirilmeli”

Prof. Dr. Muhsin Konuk Türkiye’de temel bilimlerdeki çöküş, öğrencilerin temel bilimleri tercih etmemesi gibi nedenlerden ötürü gençleri temel bilimlere yönlendirmek, kafalarında kıvılcım oluşturabilmek adına bilim şenliklerinin lise çağındaki çocuklar ile gerçekleştirilmesinin kazanımları olduğuna inandıklarını belirtti.

Konuk “özellikle öğrencilere vurguladığım şeyler biyoteknoloji, bitki ve hayvan biyoteknolojisi, bitki ve hayvan doku kültürleri ve bu sayede neler ürettiğimiz, nano biyoteknoloji, kök hücreler ve uygulamaları, bireyselleşmiş tıp-farmakogenetik, gelişmekte olan bir alan olarak nörobilim gibi konuların temellerini anlattım. Amacımız gençlerin hayal ve düşüncelerinde bir kıvılcım çaktırıp, kafalarında bir şeyler canlandırmaya çalışmaktır” dedi.
Etkinlikte gençleri proje bazlı çalışmaları gerektiği konusunda uyardığının altını çizen Konuk “Geçtiğimiz hafta içeresinde 2 farklı lise benden projeleri ile ilgili destek istediler. Ben de bir tanesinin konusunun yeterince özgün olmadığını başka bir konu üzerine yönelmesi gerektiğini belirttim” dedi.

“Proje tabanlı çalışma kültürü hedefliyoruz”

Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği Bilim ve Fikir Festivali öğrencileri proje tabanlı çalışmaya yöneltmekte olduğunu söyleyen Konuk “Proje kültürü olmayan bir millet olduğumuz için öğrencileri proje tabanlı çalışmaya yöneltmenin semeresini yakın bir gelecekte daha etkin göreceğiz. Proje tabanlı çalışma kültürünü oturtmaya çalışıyoruz ve bu da tabi ki zaman alacak” şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)