PROMER 3. MMG AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve sergisine katıldı

PROMER 3. MMG AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve sergisine katıldı

17 – 18 Ekim tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Protein Araştırma-Geliştirme ve İnovasyon Merkezi (PROMER) çalışmaları tanıtıldı.

PROMER Müdürü Prof. Dr. Tunç Çatal, Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Vildan Enisoğlu Atalay ve laboratuvar sorumlusu Rümeysa Cebecioğlu’nun katıldığı ARGE etkinliğinde sanayiden firmalarla görüşmeler yapıldı.

PROMER 3. MMG AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve sergisine katıldı 2

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz ve MMG Genel Başkanı Osman Balta Üsküdar Üniversitesi PROMER standını ziyaret ederek, PROMER Merkez faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.


PROMER 3. MMG AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve sergisine katıldı 3

PROMER Plos One’da…

Etkinlikte, 18 Ekim tarihinde Plos One dergisinde yayınlanan ve Ulusal patent başvuru yapılan çalışmalar da tanıtıldı. PROMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Vildan Enisoğlu Atalay, Hücre Kültürü Araştırma Laboratuvarı Direktörü Doç. Dr. Belkıs Atasever Arslan, PROMER Müdürü Prof. Dr. Tunç Çatal ve KİMER Müdürü Uzm. Selma Özilhan öncülüğünde yürütülen çalışmada Uzm. Aykut Kul, Promer İleri Protein Analiz Laboratuvar Sorumlusu Rümeysa Cebecioğlu, Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programı mezunu Buğra Yaman ve Biyomühendislik lisans mezunu Fatih Özen araştırmacı olarak görev aldı.

PloS One dergisinde çevrimiçi yayınlanan İstanbul Kalkınma Ajansı destekli disiplinler arası araştırma makalenin tam metni için;
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0205817
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)