Oktay: “Hemşirelik fakülte olduğunda hıçkıra hıçkıra ağladım

Oktay: “Hemşirelik fakülte olduğunda hıçkıra hıçkıra ağladım

Üsküdar Üniversitesi Çarşı yerleşke Emirnebi-1 konferans salonunda gerçekleşen “Hemşire Liderlerle Öğrencilerle Buluşuyor” etkinliğinin konuğu Prof. Dr. Sevgi Oktay oldu. Oktay, hemşirelik öğrencilerine “dünden bugüne hemşirelik” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

“Hemşirelik, fakülte olduğunda hıçkıra hıçkıra ağladım.”        

Mezun olduktan hemen sonra Gaziantep hastanesinde başhemşire olarak göreve başlayan Oktay, hemşirelik fakültesini iletişim fakültesine benzettiğini belirterek öğrencilerin hastalarla iyi bir iletişim kurması gerektiğini belirtti.

52 yıldır hemşirelik mesleğini icra eden Oktay: “Eski yıllarda sağlık koleji mezunları ile meslek yüksekokulları arasında çekişmeler vardı. Hemşirelik mesleğinin değer kazanmasına çok sevindiğim. Hemşirelik fakültesi açıldığını duyduğumda hıçkıra hıçkıra ağladım.” diyerek mesleğin önemini öğrencilere belitti.

Oktay: “Hemşirelik fakülte olduğunda hıçkıra hıçkıra ağladım 2

“Hemşirelik sisteminde halen sorunlar var”

Oktay, 1975’te hemşireliğin üniversite bünyesine bağlandığı için mutlu olduğundan ancak halen hastanelerde uygulanan fonksiyonel hemşirelik sisteminin sorunlu olduğunu, vakaların belirli bir hemşiresi olmadığını vurguladı.      

“Hemşirelik hayatınızı iyi değerlendirin”

Eski dönem 1960 hemşirelik kuramları ile bu dönem uygulanan hemşirelik kuramlarının farklı olduğunu belirten Oktay:” Değerli olan bir şeyler yapabilmeniz, bir şeyler katabilmenizdir.” diyerek öğrencilere bu yıllarını hemşirelik hayatlarını iyi değerlendirmelerinin tavsiyesini verdi.

Program Prof. Dr. Sevgi Oktay’a katılımlarından dolayı çiçek verilmesi ve toplu fotoğrafın çekilmesi ile sona erdi.

Oktay: “Hemşirelik fakülte olduğunda hıçkıra hıçkıra ağladım 3           
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)