Üsküdar Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesinden 4 sosyal proje

Üsküdar Üniversitesi ile Şırnak Üniversitesi kurumsal iş birliği protokolü kapsamında hazırlanan ulusal ve uluslararası hibe kuruşlarından 9 proje hibe almaya hak kazandı. Hibe almaya hak kazanan projelerden 4 projenin açılış programı Şırnak Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Rektör Erkan, Şırnak üniversitesinde şimdiye kadar farklı hibe programlarından bilimsel araştırma projeleri ile başarılı çalışmalar gerçekleştirildiklerini ancak sosyal projelerin ilk kez hayata geçeceği için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Erkan konuşmasında üniversitelerin eğitim ve araştırma dışında topluma karşı da sorumlu olduğunu dile getirdi.

Üsküdar Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesinden 4 sosyal proje 2

Etkinlikte Üsküdar üniversitesi adına konuşan Doç. Dr. Dinçer Atlı ise Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan’ın selamlarını iletirken, sosyal proje çalışmalarının önemine değindi ve Üsküdar Üniversitesi ile Şırnak üniversitelerinin iş birliği ile bölgenin sosyal kalkınması için katkı sunmaktan son derece memnun olduğunu iletti. Üsküdar Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar ise sosyal projelerin etkileri üzerine proje tecrübelerinden söz ederken hibe almaya hak kazanan projeler ile ilgili detaylı açıklamalar yaptı.

Bu kapsamda hibe alarak dokuz projeden açılışı yapılan dördü sırasıyla;

• Haklarını Bilen Çocuklarda Güçlü Gelece (AB Sivil Düşün Hibe Programı),
  • Birlikte Yaşayabilecek Miyiz? (Doğan Holding),
  • Perde Hiç Kapanmasın Diye Tiyatrocular Topluluğu (Gençlik Ve Spor Bakanlığı)
  • Bilim ve Kültür Festivali Topluluğu (Gençlik Ve Spor Bakanlığı)
Bunun yanında işbirliği kapsamında hibe alan diğer projeler ise şunlar;

- Hayatın Ritmini Yazıyorum (Aydın Doğan Vakfı),
- Yaşamda Bana Da Bir Şans Ver (Gençlik Ve Spor Bakanlığı),
- Şehri Nuh Kitap ve Kahve Evi (Gençlik Ve Spor Bakanlığı),
- Özel Eğitim Çocuk Üniversitesi (Japonya Büyükelçiliği)