Nar Harekâtı başlıyor…

Nar Harekâtı başlıyor…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Üsküdar Üniversitesi Sosyal Ritim Kulübünün düzenlediği Nar Harekâtı etkinliği Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklar ile gönüllü öğrencilerin buluşmasını sağlayan sosyal sorumluluk projesinin eğitim semineri olan etkinliğin konuğu Beykoz Galip Öztürk Çocuk Evleri Sitesi Kurum Psikoloğu ve Üsküdar Belediyesi çocuk koordinasyon sorumlusu Psikolog Osman İlhan'dı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Haliç Üniversitesi öğrencisi ve Nar Harekâtı’nın proje mentörü Şeyda Yazıcı yaptı. Yazıcı, Nar Harekâtının nasıl geliştiğine, gönüllülerden neler beklediklerine dair bir konuşma yaptı.

Sonrasında Üsküdar Üniversitesi Öğrencisi ve Nar Harekâtı projesinin proje koordinatörü Kevser Kiraz genel olarak Nar Harekâtı projesinden, gönüllülerle birlikte sene içinde yapacakları çalışmalardan ve sevgi evlerinde kalan çocuklardan bahsetti.

Psikolog Osman İlhan ise gönüllü öğrencilere sevgi evleri ziyaretlerinden önce bilmeleri gereken konulardan bahsetti. İlhan, bu işte gönüllülüğün asıl kıstas olduğundan ve çocuklara giderken her şeyi bir kenara bırakıp sadece kalplerini açıp gitmeleri gerektiğini söyledi.

Gönüllülerden bekledikleri belli başlı şeyler olduğunu vurgulayan İlhan, çocukların dış dünyayı bilmediklerini,18 yaşına gelene kadar kurumsal bir yapıda yetiştiklerini ve evlerden ayrıldıktan sonra dış dünyaya alışmakta zorluk çektiklerini, gelen gönüllü öğrencilerden çocukları dış dünyaya yavaş yavaş alıştırmalarını istedi. Gönüllü faaliyetlerinin amacının çocukta sosyal öğrenmeyi geliştirmek olduğunu söyledi.

Nar Harekâtı başlıyor… 2

"Çocuklara insani değerleri aşılıyoruz"

Evlerde verilen eğitimlerden bahseden İlhan sözlerine şöyle devam etti; "Biz ırk, din, mezhep ayırt etmeden evlerde kalan tüm çocuklara insani değerleri aşılıyoruz. Zaten dünyanın neresine giderseniz gidin insani değerler evrenseldir. Bizim gözümüzde de bütün çocuklarımız aynı eşitliktedir. Bizim derdimiz onlara güzel değerler katabilmek."

"Artık eski kışla usulü yok"

Eskiden bir yatakhanede yüz erkek çocuğunun bir arada yattığını ve yüz tane tramvatik çocuğun dayaktan gaspa, cinsel istismara kadar her şeyi birbirlerine rahatlıkla yapabildiğini söyleyen İlhan, artık böyle bir sistemin olmadığını, bir evde en fazla on çocuğun kaldığını ve evlerin iki katlı lüks evler olduğunu, her evde psikolog, rehabilitasyon uzmanı gibi uzmanların olduğunu ve en önemlisi her evin bir annesi olduğunu da söyledi. Bu sistemin yaptıkları işin kalitesini %99.9 artırdığını da vurguladı.

"İhbarcılık jurnalcilik değildir"

Çocukların kuruma alınma sürecinden bahseden İlhan, 183 Alo İhbar Hattı'na büyük önem verdiğini de söyledi. Tramvaya sebep olan olayları devletin fark etmesi için çok çok büyümesi gerekiyor fakat ne yazık ki her olay bu kadar büyümeden üstü kapatılabiliyor. İşte bu yüzden tanık olduğunuz, duyduğunuz olayları Alo 183 İhbar hattını arayarak ihbar edin. İhbarcılık jurnalcilik değildir. Bu sizin vatandaşlık görevinizdir dedi.

Gönüllü öğrencilerin sorularını yanıtlayan İlhan'a belge takdiminin ardından etkinlik sona erdi.

Nar Harekâtı başlıyor… 3

Haber-Fotoğraf: Şüheda Damgacı

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)