Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Kanıta dayalı tıbba kulak vermek gerek”

Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Kanıta dayalı tıbba kulak vermek gerek”

Probiyotik Prebiyotik Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresinin açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay gerçekleştirdi.

Antalya Gloria Golf Otel’de düzenlenen etkinlikte Uzbay, "cehalet bilimi ve akademik cehaleti destekleyen medyamın halk sağlığı üzerine olumsuz etkileri" konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halkın ilaç ve sağlık okuryazarlığının düşük olduğuna dikkat çeken Uzbay, akademisyenlerin popülist ve spekülatif yaklaşımlarının da halkı yanlış yönlendirerek, zarar görmesine neden olduğunu söyledi. Uzbay, kanıta dayalı tıbba ve etik kaygı ile hareket eden akademisyen ve sağlık profesyonellerine kulak vermek gerektiğinin de altını çizdi.

Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Kanıta dayalı tıbba kulak vermek gerek” 2

Programın sonunda katılımlarından dolayı Uzbay’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Kanıta dayalı tıbba kulak vermek gerek” 3

Prof. Dr. Tayfun Uzbay eczacı gençlik buluşmalarına katıldı

Uzbay öte yandan, İstanbul Eczacı Odası Gençlik Meclisinin düzenlediği “Eczacı Gençlik Buluşmasına” katıldı.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evinde, mesleğe atılacak eczacılık fakültesi öğrencilerin, çeşitli sektörler hakkında bilgilenmesi ve İstanbul’daki eczacılık fakültesi öğrencilerinin kaynaşması amacıyla düzenlenen etkinlikte Uzbay, öğrencilere bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’de Nobel’i düşünmek ve İcat çıkarmak konulu sunum gerçekleştiren Uzbay’a katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Kanıta dayalı tıbba kulak vermek gerek” 4


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)