“Meslek ahlakını sembolize eden şey, beyaz önlüktür”

“Meslek ahlakını sembolize eden şey, beyaz önlüktür”

Üsküdar Üniversitesi Odyoloji bölümü önlük giyme töreni Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi Emir Nebi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur yaptı. Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan, Odyoloji Bölümünün tanıtımı, tarihi ve Üsküdar Üniversitesine geliş süreci hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi.

“Meslek ahlakını sembolize eden şey, beyaz önlüktür” 2

Prof. Dr. Haydar Sur: “Hastalarınıza şefkat ve hikmetle yaklaşın”

Beyaz önlüğün sağlık alanındaki yerinden bahseden Prof. Dr. Haydar Sur, “meslek ahlakını sembolize eden şey, beyaz önlüktür” dedi. Beyaz renginin; temizliği, dürüstlüğü ve dostluğu temsil ettiğini söyleyen Sur, beyaz önlüğü giyen her bireyin bu sorumluluğu üstüne aldığının altını çizdi. Konuşmasının sonunda, katılımcılara birkaç tavsiye veren Sur, “hastalarınıza şefkat ve hikmetle yaklaşın, onlara güven verin, verecek hiçbir şeyiniz yoksa güler yüzünüzü gösterin ki kendilerini iyi hissetsinler” dedi.
Odyoloji Bölümünün tarihinden, tanımından ve Üsküdar Üniversitesine geliş aşamasından bahseden Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan ise bölüm hakkında bilgi verirken zaman zaman mizahi videolarla katılımcıları eğlendirdi. .

“Meslek ahlakını sembolize eden şey, beyaz önlüktür” 3

Öğrenciler önlüklerini giydi

Törende, Odyoloji Bölümü öğrencisi Sema Nur Kısa, katılımcılara keman dinletisi de sundu. Kısa’nın canlı performansı ilgiyle dinlendi.

Daha sonra öğrencileri önlükleri giydirildi.

Başta Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur olmak üzere önlükler bölüm hocaları tarafından giydirildi.

Tören, öğrenci ve hocalarının toplu olarak hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

“Meslek ahlakını sembolize eden şey, beyaz önlüktür” 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)