18 bini aşkın öğrencisiyle tercih edilen üniversite

18 bini aşkın öğrencisiyle tercih edilen üniversite

Üsküdar Üniversitesi, 5 bininin üzerinde aldığı öğrencisiyle bu yıl 18 bin öğrenciye ulaştı. En çok tercih edilen üniversiteler arasında olan, 5 fakülte, 1 meslek yüksekokulu ve 5 enstitü ile davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin tematik ilk üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, 2019-2020 Akademik Yılında Tıp Fakültesi’ne öğrenci alacak.

Bu yıl da en çok tercih edilen üniversiteler arasında olan Üsküdar Üniversitesi, iletişim, sağlık bilimleri, mühendislik ve doğa bilimleri, insan ve toplum bilimleri alanında multidisipliner uzmanlık anlayışıyla beş fakülte, bir meslek yüksekokulu ve beş enstitüsünde eğitim veriyor.

30’u aşkın Araştırma Merkezi, 400’ü aşkın Erasmus anlaşması, 50’yi aşkın Laboratuvar, 550’yi aşkın akademisyen, 17 bin metrekare toplam sosyal alan, 3 bin metre kare laboratuvar alanı ile Üsküdar Üniversitesi bu yıl da çok sayıda öğrencinin tercihi oldu.

5 bin yeni öğrenci kayıt yaptırdı

Üsküdar Üniversitesinin iletişim, sağlık bilimleri, mühendislik ve doğa bilimleri, insan ve toplum bilimleri fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’na (SHMYO) 5 bini aşan yeni öğrenci kayıt yaptırdı. Üsküdar Üniversitesi, 2018-2019 akademik yılına 18 bin öğrencisiyle merhaba dedi.

Dört fakültede eğitim veriliyor

Üsküdar Üniversitesinde İletişim, Sağlık Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile İnsan ve Toplum Bilimleri, Tıp fakültelerinin yanı sıra Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Adli Bilimler ve Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü yer alıyor.

Tıp Fakültesi, önümüzdeki yıl öğrenci kabul edecek

Üsküdar Üniversitesinin bu yıl açılan Tıp Fakültesi, 2019-2020 Akademik Yılı’nda öğrenci kabul edecek. Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine akademik bir eğitimin yanı sıra laboratuvar, hastane ve tıp merkezlerinde staj ve uygulama imkanı sunuyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)