Üsküdar Üniversitesi “markalı dersler” ile girişimcileri destekliyor

Üsküdar Üniversitesi “markalı dersler” ile girişimcileri destekliyor

Üsküdar Üniversitesi Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) işbirliği, üniversite endeksini yükseltmek; Kamu iş dünyası ve etkileşimini artırmak, ekonomik katkı ve ticarileşmeyi desteklemek amacıyla dünyada “Cooperative Education” olarak bilinen “iş dünyası ve üniversite işbirliğine dayalı eğitim modeli” ni proje kültürü ve girişimcilik dersleri ile buluşturuyor.

Bu yönüyle “Cooperative Education” modeli markalı dersler kapsamında “girişimcilik” alanında Türkiye’de ilk kez uygulanacak.

İş dünyası ve üniversite iş birliği

Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi, GOSB Teknopark ve GOSB Teknopark şirketleri işbirliği ile gerçekleşecek programda Teknopark şirketlerinin girişimcilikte pazarlama, girişimcilikte insan kaynakları, girişimcilikte finansman yönetimi, girişimcilikte üretim yönetimi, girişimcilikte teknoloji yönetimi, girişimcilikte ve marka, patent hukuku, girişimcilikte ARGE ve inovasyon konularında şirket isimleriyle dersler anlatacak.

“Girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkı sunmayı amaçlıyor”

Markalı dersler kapsamında GOSB Teknopark’ta bulunan şirket ziyaretleri ile uygulama örneklerinin yerinde tecrübe edilmesi, iş fikirleri yarışması ile girişimcilik yetkinliklerinin artırılması ve başarının ödüllendirilmesi hedefleniyor.

Üsküdar Üniversitesi paydaşları ile birlikte gerçekleştireceği “Markalı Dersler” projesi ile Türkiye’deki Genç girişimci sayısını artırarak girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkı sunmayı amaçlıyor.

Markalı dersler Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğretim Üyesi Nebiye Yaşar ve Doç. Dr. Dinçer Atlı ile GOSB Teknopark Direktörü Tolga Bildirici’nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)