Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Ülkede bilim iklimini oluşturmak zorundasınız”

Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Ülkede bilim iklimini oluşturmak zorundasınız”

Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla TEB Eczacılık Akademisi tarafından düzenlenen "Eczacılık Akademisi Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri", Ankara Marriott Otel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Törende Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve TEB Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay bir konuşma gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Ülkede bilim iklimini oluşturmak zorundasınız” 2

“iyi çalışan bilim insanlarına ihtiyacımız var”

TEB Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, bilimin ilerleyebilmesi için sadece üniversitelerin iyi olmasının yetmediğine, ilkokuldan başlayarak eğitim sisteminin çok iyi bir şekilde kurulmuş olmasının gerekli olduğuna işaret etti.
Üniversitelerin temel amacı bilimin ürettiği bilgileri ezberleyen değil, bu bilgilerin nasıl üretildiğini anlayan öğrenciler yetiştirmek olması gerektiğini belirten Uzbay, “Bunun için de özerk üniversitelere ve düzgün, iyi çalışan bilim insanlarına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

“Adil bir eğitim sistemi olması gerekiyor”

Eğitim, bilim ve sanatta fırsat eşitliği ve adil bir eğitim sistemi olması gerektiğini söyleyen Uzbay, “Muassır medeniyet seviyesinin ilerisine geçebilmek istiyorsak öncelikle ülkede bilim iklimini oluşturmak zorundasınız” dedi.
Türkiye'nin son yıllarda ciddi bir beyin göçü verdiğine dikkati çeken Uzbay, bilim ve liyakate önem vererek Türkiye'den yurt dışına giden değerli bilim insanlarının kazanılabileceğini vurguladı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)