Elektromanyetik kirlilikten koruyan kitap!

Kitapta, elektriğin kirli yüzünden, elektromanyetik kirliliğin ölçümlenesinin önemine, elektromanyetik radyasyon maruziyetinin farkına varılmasından, kablosuz iletişim araçları ve çevreye yayılmış olan elektromanyetik radyasyon seviyelerine, günlük yaşamımızda vazgeçemeden kullandığımız EMR kaynaklarına kadar birçok önemli konular yer alıyor.
Ayrıca kitapta günlük hayatta merak edilen, elektromanyetik radyasyon nükleer radyasyon gibi etkili midir? Cep telefonları mı yoksa baz istasyonları mı daha zararlı olabilmektedir? gibi sorulara açıklık getiriliyor.
İlaçla zehri ayıran ‘doz’ dur
Duyularımızla farkına varamadığımız ve çeşitli frekanslı elektromanyetik radyasyonla kuşatılmış bir çevrede yaşadığımızı belirten Prof. Dr. Osman Çerezci, geçmişte çevre kirliliği olarak su kirliliği, hava kirliliği, gürültü kirliliği biliniyorken şimdi iletişim teknolojisinin oluşturduğu yeni bir kirlilikte karşı karşıya kaldığımızı söyledi. Duyularımızla fark edemediğimiz ve giderek çevremizde arttığı için diğerlerine göre daha fazla dikkat edilmesi gereken elektromanyetik kirliliğe karşı günlük yaşamımızda elektromenyatik alan maruziyetinin olabildiğince en düşük seviyede düşük tutulmasını başarmak gerektiğinin altını çizen Çerezci; “Bilindiği gibi ilaçla zehri birbirinden ayıran şey tayin edilen ‘doz’ dur” ifadelerini kullandı.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)