Üsküdar Üniversitesinde TÜBİTAK Destekli Proje Yazma Eğitimi verildi

Üsküdar Üniversitesinde TÜBİTAK Destekli Proje Yazma Eğitimi verildi

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji (İngilizce) Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Çatal ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Karahan tarafından Nermin Tarhan Konferans salonunda “TÜBİTAK Destekli Proje Yazma Eğitimi” verildi.

Üsküdar Üniversitesinde TÜBİTAK Destekli Proje Yazma Eğitimi verildi 2

Eğitim programının açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk yaptı.

Üsküdar Üniversitesinde TÜBİTAK Destekli Proje Yazma Eğitimi verildi 3

Açılışın ardından Prof. Dr. Tunç Çatal Mikrobiyal Biyoteknoloji Araştırma Laboratuvarı ile İleri Protein Analiz laboratuvarları ve PROMER faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Çatal, bilimsel bir projenin yeni bilgiler üretmek, bilginin uygulamaya dönüştürülmesi, bilimsel çıktılar için yazıldığını belirtti.

Üsküdar Üniversitesinde TÜBİTAK Destekli Proje Yazma Eğitimi verildi 4Doç. Dr. Mesut Karahan ise sunumunda, ideal proje yazmak ve proje metninin hazırlanmasında konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Karahan, ideal bir projenin hazırlanma sürecinin 3-6 ay olması gerektiğini, proje metninin hazırlanması ve nihai hale getirilmesi için yaklaşık 6 haftalık bir süreye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitime, öğretim görevlilerinin katılımı oldukça yoğun oldu.   Üsküdar Üniversitesinde TÜBİTAK Destekli Proje Yazma Eğitimi verildi 5Katılımcılara Prof. Dr. Haydar Sur ve Prof. Dr. Hasan Hüseyin Eker’in kalem aldığı “Giriş Kapısı-Akademisyenliğe İlk Adım” kitabı da dağıtıldı.  
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)