Prof. Dr. Nazife Güngör’ün İletişim Kuramlar Yaklaşımlar kitabı 4 baskısıyla raflarda

Prof. Dr. Nazife Güngör’ün İletişim Kuramlar Yaklaşımlar kitabı 4 baskısıyla raflardaBugüne kadar Türkiye’de yazılmış en kapsamlı temel kitaplardan olan, iletişim fakültelerinde de okutulan Prof. Dr. Nazife Güngör’ün ‘İletişim: Kuramlar ve Yaklaşımlar’ kitabı 4. Baskısıyla raflarda.  

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün kaleme aldığı, Türkiye’de iletişim alanında bugüne kadar yazılmış en kapsamlı temel kitaplardan biri olan İletişim: Kuramlar ve Yaklaşımlar kitabı iletişim bilimleri alanındaki son gelişmelerle güncellendi.

İletişim bilimleriyle sosyal bilimlerin çeşitli alanlarının bir kesişme alanı gibi de hazırlanmış olan kitap yalnızca iletişim camiasından değil tüm sosyal bilimler camiasından büyük ilgi görüyor.

Güngör: “Batılılar bizden daha derin düşünmüyor”

İletişim bilimleri alanını kurucu düşünürleriyle başlayan kitap, aynı alanda yazılmış olan diğer kitaplardan farklı olarak Türkiye’deki çalışmalara da yer vermeyi ihmal etmiyor. Türkiye’deki çalışmalarda, yazılan makaleler ve kitaplar genellikle Batılıların çalışmalarıyla sınırlı tutulmakta.

Oysa Profesör Güngör’e göre “Türkiye’de bir takım çalışmalar yapılıyor. Sayıları az olabilir, ama Batılıların çalışmalarını aktarırken kendi ülkemizde yapılıp edilenleri de görmezden gelmemek lazım. Biz kendimizi görmezsek, kendi yaptıklarımıza kapalı kalırsak başkaları bizi hiç görmez. Üzerimizdeki özgüven yokluğundan kurtulmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Batılılar bizden daha derin düşünmüyor, yalnızca bizden daha özgüvenliler, bizden daha çok çalışıyorlar ve en önemlisi de çalışmalarını dünyaya yaymakta bizden çok daha becerikliler. Bizim de artık içerisine sıkışıp kaldığımız kabuğumuzu kırmak ve dünyaya açılmak zamanımızdır.”

Prof. Dr. Nazife Güngör’ün bu yöndeki düşüncelerinin ortaya koyduğu kitap ve makalelere de yansıdığı dikkati çekiyor.

İletişim: Kuramlar ve Yaklaşımlar kitabı bu yönüyle alanda yazılmış en kapsamlı ve en özgün çalışmalardan biri olup alanda gördüğü ilgi dolayısıyla da dördüncü baskısıyla okurlarıyla yeniden buluştu.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)