Prof. Dr. Sinan Canan’dan sağlıklı ve mutlu hayat reçetesi

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan, Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta öğretmenlerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Sinan Canan, konferansta beynin sırları, gelişimi, insan beyninin neyi istediğini ve ergen beyninin nasıl çalıştığını anlattı. İnsanın sağlıklı ve mutlu yaşaması için sağlıklı hayat reçetesi de sunan Canan 5 madde sıraladı:

- Sürekli hareket halinde olmak
- Az yemek yemek
- Sosyalleşmek
- Stresten uzak durmak
- Kişinin kendi içindeki sınırları aşmayı bilmesi

Prof. Dr. Sinan Canan’dan sağlıklı ve mutlu hayat reçetesi 2

Bu maddelere ne kadar uyarsak o kadar mutlu olacağız diyen Canan, Albert Einstein’ın hayatından da örnekler verdi.

“İçinizdeki çocuk ölürse yaratıcılığınız da ölür!”

Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta öğretmenlerle etkileşim halinde olan Canan içimizdeki çocuğun öldürülmesi halinde yaratıcılığın da öldüğünü o nedenle erişkinlerin içlerindeki çocuksu yanlarını hiçbir zaman kaybetmemeleri gerektiğinin altını çizdi.