İletişim lisansüstü programlarıyla güçlü ve doğru akademik kariyer planlaması fırsatı


İletişim lisansüstü programlarıyla güçlü ve doğru akademik kariyer planlaması fırsatıÜsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi lisans eğitimindeki kalitesini yüksek lisansa da taşıyor. Fakültenin lisans programlarının uzantısı olmak üzere güçlü akademik kadro ve çağdaş bilimsel kriterlere dayalı olarak üç yüksek lisans programında eğitim veriliyor.  Yüksek lisans programlarına ilişkin bilgi veren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör şu değerlendirmelerde bulundu:

Medya ve Kültürel Çalışmalar tezli ve tezsiz yüksek lisans programı

“Medya ve Kültürel çalışmalar yüksek lisans programı üçüncü yılına girmiş bulunmaktadır. İlk mezunlarını vermeye başlayan program teli ve tezsiz olarak sürdürülmektedir. Program medya çalışmaları ve kültürel çalışmalar olmak üzere iki bilim dalı üzerine kurulmuş bulunmaktadır. İnterdisipliner bir yapıya sahip olan programda entelektüel ve bilimsel düzeyi oldukça yüksek bir eğitim verilmektedir.”

Güçlü akademik kadro

Akademik kadronun güçlü olduğunun altını çizen Güngör, aralarında kendisinin de bulunduğu akademik kadroda iletişim alanının öne çıkan isimlerin bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:  

“Prof. Dr. Süleyman İrvan, Doç. Dr. İ. Arda Odabaşı, Dr. Tacettin Ertuğrul, Doç.Dr. Barış Erdoğan, Dr. Gül Esra Atalay, Dr. Can Diker, Dr. Özlem Çetin Öztürk ders vermektedir.”
Programa çeşitli alanlardan mezunlar başvuruda bulunabileceğini de ifade eden Güngör, programın disiplinlerarası yapısı, özellikle de sosyal bilimlerin tüm alanlarından başvuru alınmasına izin vermekte olduğunu kaydetti.

Programdan mezun olanların iletişim alanının tüm branşlarında doktoraya devam edebileceğini belirten Güngör; “Programın temel amacı başta iletişim bilimleri olmak üzere sosyal bilimlerin çeşitli alanlarına akademisyen yetiştirmektir. Programa uluslararası düzeyde de çok sayıda öğrenci başvurusu bulunmaktadır. Bu da programın uluslararası düzeydeki açılımını ortaya koymaktadır.” Dedi. Güngör şu ifadeleri kullandı:

İletişim lisansüstü programlarıyla güçlü ve doğru akademik kariyer planlaması fırsatı 2Yeni Medya ve Gazetecilik yüksek lisans programı

“Yeni Medya ve Gazetecilik tezli ve tezsiz yüksek lisans programı bu isimle yalnızca Üsküdar Üniversitesinde bulunmaktadır. Program yeni medya ve gazetecilik olmak üzere iki bilim dalı üzerinden eğitim vermektedir. Programın amacı hem gazetecilik alanına hem de yeni medya alanına, genel olarak da iletişim alanına güçlü akademik kadrolar yetiştirmektir. Kendimin de aralarında bulunduğu programda gazetecilik alanının öne çıkan isimleri arasında Prof. Dr. Süleyman İrvan, yeni medya alanında Dr. Gül Esra Atalay ve Dr. Özlem Çetin Öztürk de bulunuyor. Program, alanında tanınmış güçlü akademik kadroyla eğitim öğretimine devam etmektedir.

Programa esas olarak iletişim fakültesi mezunları alınmakla birlikte, gazetecilik, yeni medya ve genel olarak iletişim alanına meraklı ve çalışmalarını bu alanlarda sürdürmek isteyen adaylar da akademik başarı durumlarına bakılarak programa kabul edilebilmektedirler. İlk mezunlarını veren programa ilginin yoğunluğu, kalitedeki kararlı ve ısrarlı gidişimizin de kanıtı olarak değerendirilebilir.

Nöropazarama tezli/tezsiz yüksek lisans programı

Nöropazarlama yüksek lisans programı ilk olarak Üsküdar Üniversitesinde açılmış olup biricikliğini sürdürmektedir.
Reklamcılık, halkla ilişkiler, pazarlama, işletme gibi alanların lisansüstü uzantısı olan program için Üsküdar Üniversitesi olabilecek en uygun ortamdır. Çünkü programın yerleştirildiği sacayakları Üsküdar Üniversitesinin akademik yapısı içerisinde ancak mümkün olabilir.

Nörobilimde tanınmış isimler

Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı dört sacayağı üzerine oturtulmuş olarak sürdürülmektedir. Bu sacayaklarından en önemlisi nörobilimdir. Bilindiği gibi nörobilim alanında Üsküdar Üniversitesi dünya çapında tanınmış akademisyenleri ve akademik çalışmalarıyla bilinmektedir.

Nöropazaralamnın ikinci sacayağı psikolojidir. Bu alanda da Üsküdar Üniversitesinin öncülüğü ve kalitesi tartışmasızdır.

Nöropazarlamanın üçüncü sacayağı iletişimdir. Bu alanda da Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi güçlü akademik kadrosuyla alana destek vermektedir.

Nöropazarlama alanının dördüncü sacayağı ise pazarlamadır. Bu alanda da Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinin reklam tasarım ve iletişim bölümü ile halkla ilişkiler bölümlerindeki güçlü akademik kadro önemli bir pazarlama akademik desteği sunmaktadır.

Programdan mezun olan öğrenciler pazarlama, işletme, reklamcılık, halkla ilişkiler sektörlerinde,  günün gelişmeleriyle de uyumlu yeni açılımlar yapmakta, yeni yöntem ve tekniklerle önemli başarılara imza atmaktadırlar.

Nöropazarlama programında ders veren hocalar arasında. Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Prof. Dr. Nazife Güngör, Prof. Dr. Süleyman İrvan, Doç. Dr. Hüseyin Ünibol, Dr. Kılınç Orhan, Dr. Şaha Özpınar, Dr. Özge Uğurlu yer almaktadır.”
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)