Genç Beyinler Akademisi kadın girişimcilere destek verdi

Genç Beyinler Akademisi kadın girişimcilere destek verdi

Üsküdar Üniversitesi genç girişimcileri Bilecik Pazaryeri ilçesinde düzenlenen “fasulye festivaline” katılarak kadın girişimciliğine destek verdi.Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğretim Üyesi Nebiye Yaşar, Üsküdar Üniversitesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dinçer Atlı ve Genç Beyinler Akademisi genç girişimcilerinden oluşan grup ile fasulye festivaline katılarak kadın girişimcilere destek oldu.İlk ürün müzayedesine katılan grup sonrasında tarlada kadın girişimciler ile birlikte fasulye topladı.

İlk ürün için müzayede yapıldı

"Pazaryeri boncuğu’nda sözleşmeli ekim yapan üreticiler için Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda ilk ürün müzayedesi yapıldı.

Müzayedeye, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, "sözleşmeli tarım" modeli kapsamında çiftçilerle sözleşme imzalayan şirketin sahibi Ferhan Geylan, Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi öğrencileri ve çiftçiler katıldı.

Genç Beyinler Akademisi kadın girişimcilere destek verdi 2

Türkiye’nin en lezzetli fasulyeleri

Törende konuşan Vali Yardımcısı Taşdöğen, Bilecik ve ilçelerinin tarım çeşitliliği bakımından çok zengin olduğunu belirterek, yetişen ürünlerin kaliteli olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Yalçın da Pazaryeri ilçesinde yetişen tescilli fasulyenin Türkiye'nin en lezzetli fasulyeleri arasında yer aldığını bildirdi.

Genç Beyinler Akademisi kadın girişimcilere destek verdi 3

1 kilogram fasulye 90 bin TL

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Taşdöğen'in kilogramına 10 lira teklifle başlattığı müzayede sonunda 1 kilogram fasulye 90 bin liraya satıldı.

Genç ve Kadın girişimcilerin buluştuğu Fasulye festivaline katılan Üsküdar Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri; kadın girişimcilerin, hem kendileri hem de istihdam ettikleri kişiler için iş yaratmalarının yanı sıra, toplumdaki konumlarını da güçlendirerek gelişmeye katkıda bulunmalarını, bölgesel kalkınmanın gerçekleşmesinin en önemli unsurlarından biri olan yerel aktörlerin sürece tam olarak dâhil edilmesini, kadın girişimcilerin de bu süreçte yönlendirilip desteklenmesinin önemini sözleriyle vurguladı.

Genç Beyinler Akademisi kadın girişimcilere destek verdi 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)