Matematiğin en iyileri ödüllerini Üsküdar Üniversitesinde aldı


Matematiğin en iyileri ödüllerini Üsküdar Üniversitesinde aldı

Analitik düşünme, problem çözme ve muhakeme yeteneğine dayanan sorularıyla bilinen ve tüm dünyada 75 ülkede uygulanan Kanguru Matematik Sınavları’nda başarılı olan öğrenciler Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
75 ülke ve 6.4 milyon öğrencinin katıldığı sınav, Türkiye’de 56 şehirde 600’e yakın okuldan 3’ten 12’nci sınıfa kadar 35 bin öğrencinin katılımıyla iki aşamalı olarak yapıldı.


Kanguru Matematik Türkiye 2017 finallerinde ilk 10’a girmeye hak kazanan öğrencilerin ödülleri, İstanbul Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül töreni ile sahiplerini buldu.

11 ve 12’nci sınıfların birincileri bir yıllık eğitim bursu kazanırken, 7, 8, 9 ve 10’uncu sınıf birincileri ise tüm masrafları Kanguru Matematik Türkiye tarafından karşılanan, Paris’te  10-18 Temmuz’da düzenlenecek Kanguru Matematik 2017 Uluslararası Matematik Kampı’na katılım hakkı kazandı. 4 öğrenciye de Nesin Matematik Köyü tarafından 2 haftalık kamp hediye edildi. Tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler kazanan 100’den fazla öğrenci ve ailesinin katıldığı törende öğrencilerin okullarına da plaketleri verildi.

Hürriyet