Üsküdar Üniversitesinde gönüllü itfaiyecilik eğitimi

Üsküdar Üniversitesinde gönüllü itfaiyecilik eğitimi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Acil Durum ve Afet Yönetimi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programları öğrencileri Gönüllü İtfaiyecilik Eğitimi aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Üsküdar Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimde öğrenciler; gönüllü olarak kurtarma, yangına müdahale etme, trafik kazaları ve benzeri acil durumlarda itfaiyeye yardımcı olunması için gerekli eğitimi, gönüllü itfaiyeci eğitmenleri Orhan Sönmez ve Özdemir Günday tarafından aldı.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan, Acil Durum ve Afet Yönetimi Program Başkanı Öğr. Gör. Jale Yazgan ile İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Öğr. Gör. Gamze Kağan başkanlığında düzenlenen programda, 30 saatlik teorik eğitim verildi.

Eğitim sonunda programa katılan öğrencilere sınav yapılarak, sınav başarısına göre yine bu etkinlik kapsamında Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki Kocaeli KOBİTEM’de uygulamalı eğitim verildi.
Başarıyla tamamlanan eğitimin ardından gönüllü itfaiyecilik eğitmenleri Orhan Sönmez ve Özdemir Günday’a Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan ve Öğr. Gör. Gamze Kağan tarafından teşekkür amaçlı fidan belgesi ve hediye takdim edildi.

Üsküdar Üniversitesinde gönüllü itfaiyecilik eğitimi 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)