Prof. Dr. Tayfun Uzbay hayata pozitif bakmanın ipuçlarını verdi
Üsküdar Üniversitesinin en yeni kulüplerinden biri olan Bio-Genus Kulübü, ikinci etkinliğine imza attı. Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda düzenlenen Prof. Dr. Tayfun Uzbay ile ‘Bilim ve Sanata Pozitif Bakış’ isimli konferansın ana konusu mutlu olmak ve hayata pozitif bakmaktı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uzbay'ın konuşması öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.Etkinlik, Bio-Genus Kulübü başkanı Mahsun Özdemir'in konuşmasıyla başladı.
Özdemir, "Biz bu kulübü kurduğumuz zaman Tayfun Hocamız bize sizler kolayı değil zoru seçtiniz, bu okul 100 sene sonra var olacak ama bu kulüp 100 yıl kalıcı olursa başarılı olacaksınız demişti. Biz bu kulübü kalıcı yapmak için çalışacağız. Bizden sonra gelecek arkadaşların da büyütmek için elinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. Kulübümüzün açılmasında bize destek olan bütün hocalarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.
Mahsun Özdemir'in açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Tayfun Uzbay konuşmasına Bio-Genus Kulübü'nün kuruluş sürecini anlatarak başladı.
Uzbay; "Bu kulüp geleceğin prototipi olacak, bu çocuklar Türkiye'nin özlemini duyduğu özlediği sentezi bilim düzeyinde gerçekleştireceklerini düşünüyorum. Onlara inanıyorum." dedi.
Başarı için niyet, gayret ve ümit gerekli
Hayata pozitif olarak bakın diyen Uzbay; "Hayatta bir şeyler başarmak için hayata pozitif bakmak gerekiyor. Mutlu olduğumuz zaman her şeyi rahatça yaparız. Mutluluğun formülü var. Farkındalık, geliştirme gayreti, yeteneği kullanma ve beklentimizin büyüklüğü. Bunlardan en önemlisi ise doğal yeteneğimizin farkına varmak. Bir şeyi başarmak için niyet, gayret ve ümit gerekiyor. Niyeti gayretle beslemeniz gerekmekte. Başarmak için ise ümitle çalışacaksınız. Ümidi kaybettiğiniz de niyeti de yeteneği de kaybedersiniz." dedi.
Parayı değil ideallerinizi tercih edin
Prof. Dr. Tayfun Uzbay; "Dil, din, kültür, eğitim ve coğrafyanın birleştiği tek nokta para. Ama siz parayı değil idealist olmayı hedefleyin. İdealist olursak idealist yapıda insanlar yetiştirirsek ülkemiz de gelişir, vicdanımız da gelişir." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
İnsanların pozitif olması için bazı gereksinimlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Uzbay; “Tarafsız olun, özeleştiri yapın, özgüven sahibi olun, gücünüzün ve sınırlarınızın farkında olun, ilkeli ve etik davranın, sebatkar olun ve yaptığınız işe kendinizi adayın, bilginizi paylaşın ve yayın, toplum çıkarlarınızı kendi çıkarlarınızdan daha yukarıda görün.” tavsiyelerinde bulundu.
Değerli olun
Dünyanın en ünlü bilim adamı Albert Einstein’tan da örnekler veren Prof. Dr. Tayfun Uzbay; “Merakınızın peşinden gidin, azimli olun, tek bir işe odaklanın, hayal gücünüzü kullanın, hata yapmaktan korkmayın, anı verimli yaşayın, başarılı değil değerli olun yani dünyada kalıcı bir değer yaratın, kendinizi değiştirin, kuralları iyi öğrenin.” dedi.
Başarı ve değer kavramının üzerinde özellikle duran Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Zeki Müren örneğini vererek iki kavram arasındaki farklılığı anlattı; “Dünyada çok sayıda başarılı insan var ama hangisi daha değerli, hangisini daha iyi hatırlıyoruz, biliyoruz yaptığı işin değerli olduğunu düşünüyoruz? Aranızda Zeki Müren dinleyen var mı? Kaç yıl önce öldü, yıllar önce şarkılar yaptı, söyledi ama hala keyifle dinliyoruz, hem çok başarılı hem de çok değerli. Bu yüzden öncelikle değerli olmak için çalışın.” dedi.
Uzbay’ın konuşmasının ardından sahneye Üsküdar Üniversitesi Müzik Kulübü'nü çıktı. Kulüp, mini bir konserle etkinliği sonlandırdı.
Etkinliği organize eden Bio-Genus Kulübü programın sonunda katılımından dolayı Prof. Dr. Tayfun Uzbay’a bir teşekkür çiçeği takdim etti.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)