25. İLDEK Toplantısı Aydın’da Gerçekleştirildi.

25. İLDEK Toplantısı Aydın’da Gerçekleştirildi.

25. İletişim Fakültesi Dekanlar Toplantısı 4-5 Mayıs günlerinde Aydın’da, Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün de katıldığı toplantıya Türkiye’deki iletişim fakültelerinin dekanlarının yanı sıra medya sektöründen ve meslek örgütlerinden de katılımlar gerçekleşti. Toplantıda Türkiye’de iletişim eğitimi, sektör beklentileri, üniversite-sektör işbirliği vb. konular ele alındı.

İki gün süren toplantının ilk gününde bütün iletişim fakültesi dekanlar, merkez örgütleri temsilcileri ve gazeteciler Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüste bir araya geldi. Toplantıda Türkiye’de iletişim eğitimi, sektör beklentileri, üniversite-sektör işbirliği vb. konular ele alındı.

Toplantının ikinci gününde ise iletişim eğitiminde akreditasyon, iletişim fakülteleri yerleştirme sınav puanları, öğrenci kontenjanları, öğretim üyesi kadroları, iletişim fakültelerinde öğretim görevlisi istihdamı sorunu vb. konular masaya yatırıldı.

25. İLDEK Toplantısı Aydın’da Gerçekleştirildi. 2

Toplantıda ayrıca, Türkiye’deki akreditasyon çalışmalarının İletişim Araştırmaları Derneği tarafından yürütülmesine, bu derneğin YÖK tarafından akreditasyon kurumu olarak tescil edilmesi için girişimlerde bulunulmasına ve ortaöğretim kurumlarında okutulan seçmeli derslerden "medya okuryazarlığı" gibi derslerin pedagojik formasyona sahip iletişim fakültesi mezunları tarafından yürütülmesi konusunun Milli Eğitim Bakanlığına iletilmesine karar verildi.

2018 İLDEK toplantısının Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde yapılacağı belirtildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)