Üsküdar Üniversitesi ilk ergoterapi sempozyumunu gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi ilk ergoterapi sempozyumunu gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi ilk ergoterapi sempozyumunu gerçekleştirdi. 2Üsküdar Üniversitesi, yine bir ilke imza attı ve ilk Ergoterapi Sempozyumu'nu gerçekleştirdi. Otizm ve down sendromunu konu edinen sempozyumda, bu alanda yeni bir adım atmanın heyecanı yaşandı. Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda gerçekleştiren sempozyuma, öğrencilerin katılımı oldukça yoğun olurken tam 21 enstrüman çalan otizmli gencin canlı performansı ise ayakta alkışlandı.  

Sempozyum, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı aynı zamanda Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin’in açılış konuşmasıyla başladı.

Aktuğ; "İlkini düzenlediğimiz bu önemli sempozyumda, her sene gündemimizi değiştirerek ve daha da büyüyerek sempozyumlarımıza devam edeceğiz.” dedi.Üsküdar Üniversitesi ilk ergoterapi sempozyumunu gerçekleştirdi. 3

Ergoterapi anlamlı bir amaç bütünüdür

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Özge Özgenç’in ‘Ergoterapi Nedir?’ isimli sunumu ile devam eden sempozyumda, Özgenç ergoterapinin amacından bahsetti ve insanların yeteneklerini geliştirmede yardımcı olduğunu vurguladı.

Kısa zamanda büyük değişimler

Türkiye’de ergoterapinin yeni bir alan olduğunu ama hızlı ve sağlam adımlarla ilerlediğini vurgulayan Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Böümü Öğretim Görevlisi Shahram Mohseni, ergoterapinin diğer danışmanlık hizmetlerinden farklı olduğunu, sadece danışmanlıkla kalmadığını, birebir yaşadığını belirtti.

Mohseni; “Her anı sadece sözlü olarak değil, aynı zamanda fiili olarak da işliyoruz ve bu da kısa zamanda büyük değişimler görmemizi sağlıyor.” dedi.
 
Üsküdar Üniversitesi ilk ergoterapi sempozyumunu gerçekleştirdi. 4

Sempozyumda müzik ziyafeti arası

Gitarla beraber tam 21 enstrüman çalan genç bir otizmli, konferans salonunun havasını bir anda değiştirdi. Mini bir konser veren, gitar çalıp, şarkı söyleyen Rabia Aytek'e salondakiler de tempo tuttu. Otizmli Rabia Aytek'in gösterisi ile doğru eğitimin, tedavinin ve ilgili ailenin bu süreçte ki öneminin ve neler başarılabileceğinin kanıtı oldu.

Yaptığımız her şeyi kognitif ile açıklıyoruz

Ergoterapi Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Ağce de konuşmasında rahatsızlıkların tedavi sürecindeki dikkat dağınıklığına vurgu yaptı; “Yaptığımız her şeyi kognitif ile açıklıyoruz; konuşma, yürüme, yeme. Bunları farklı ve çekici eğitim yolları ile aşıyoruz." dedi.

Üretmek için mesleki rehabilitasyonlara ihtiyaç var

Ergoterapi Bölümü Araştırma Görevlisi Esra Alan da; “Sağlıklı ve yararlı üretimler için mesleki rehabilitasyonlara ihtiyaç var” dedi. İşinden uzak kalmış ya da kaza sonucu sorumluluklarını yerine getiremeyen, yeni bir alana geçenlere mesleki rehabilitasyonlar üzerinde çalıştıklarını anlatan Alan, verimliliği artıracak bir uygulama olduğunu söyledi.

Duyu bütünleme terapisi ana değil, yardımcı etmendir

Uzman Fizyoterapist ve Duyu Bütünleme Terapisti Aycan Akfidan bebeğin annesini emmesini, onunla iletişim kurmasını, denge sistemini, duyu bütünleme terapisi dahilinde inceleme süreçlerini aktardı.
Sempozyumun kapanışından önce de katılımcılarla soru-cevap etkinliği düzenlendi.

Konuşmacılara plaket ve takdir belgelerinin takdiminin ardından sempozyum sona erdi.

Üsküdar Üniversitesi ilk ergoterapi sempozyumunu gerçekleştirdi. 5
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)