Sünuhat Okumaları Seminerleri devam ediyor (2017-01-30)

Üsküdar Üniversitesi ve Risale Akademi işbirliğiyle düzenlenen Sünuhat Okumaları Seminerleri devam ediyor. İkinci seminer, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı Salonu’nda yapıldı. Programın ikinci hafta ki toplantısında, Sünuhat’ın “Tarih bize gösteriyor ki” diye başlayan Bediüzzaman’ın İlk Dönem Eserleri’nin 325-327 sayfaları arasında bulunan bölüm müzakere edildi.

Katılımcılar, seminerlerin bu haftaki bölümünde ağırlıklı olarak terakki, saltanat, hilafet ve meşihat kavramları üzerinde durdu.

Programda; İstanbul’un işgal edildiği, Osmanlı’nın fiilen varlığını yitirdiği, hilafetinse tarihindeki en büyük sıkıntıyı yaşadığı bir dönemde, Bediüzzaman’ın bu kavramlara orijinal anlamlar yüklemesi üzerine konuşuldu ve günümüzde bu kavramlara verilen anlamların ne olduğunu araştırarak bugüne sunduğu perspektifler üzerinde duruldu.