Deney hayvanları eğitimde görüntülü interaktif eğitim dönemi başladı
Tüm eğitim faaliyetlerinde en iyisi olmak için çalışmalarını durmaksızın sürdüren Üsküdar Üniversitesi bir ilke daha imza attı. İnteraktif eğitimin sağladığı faydaları her dönemde gözlemleyen Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri, Deney Hayvanları Kullanımı Sertifikası Eğitim Programı’nda Türkiye’de ilk kez yapılacak bir çalışmaya hayat verdi. Eğitimde en üst verimliliği amaçlayan program, teorik eğitim sonrası programa dahil edilen görüntülü interaktif eğitimle, uygulama aşamasında en anlaşılır ve kaliteli çalışmayı amaç ediniyor.
İki hafta ve toplam 12 gün üzerinden planlanan sertifika eğitim programı yaklaşık 5 saatlik görüntülü interaktif eğitimle destekleniyor ve çok daha etkili hale getiriliyor. Anlaşılır ve basit anlatımla hazırlanan uygulama videoları, pratik eğitimlerde zaman kazandırarak çalışmaların etkinliğini arttırıyor.
Motivasyonu yükseltiyor
Üsküdar Üniversitesi Deney Hayvanları Kullanımı Sertifikası Eğitim Programı Kurs Koordinatörü Veteriner Hekim Burcu Çevreli, Türkiye’de ilk kez yapılan bu çalışmanın eğitime özel bir değer kattığını ve katılımcıların motivasyonunu yükselttiğini belirtti.
80 saatlik teorik ve pratik eğitim
Üsküdar Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından düzenlenen sertifika programına 90 kursiyer başvurdu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın hazırladığı mevzuata uygun olarak düzenlenen program, 80 saatlik teorik ve pratik eğitimi kapsıyor.
Hedef nitelikli deneysel çalışma
Üsküdar Üniversitesi bünyesinde İstanbul’daki ilk ve tek Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) tarafından düzenlenen bu sertifika eğitim programında temel amaç; katılımcılara kurs sonunda hayvanlar üzerinde deneysel çalışma yapabilmek için gerekli teorik ve pratik yeterli bilgiyi aktararak etik bilinç ile nitelikli deneysel çalışmalar yapabilecek bilgi ve beceriyi kazandırmak.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)