Sağlık yöneticiliğinde kalite yükseliyor!

Sağlık yöneticiliğinde kalite yükseliyor!

Sağlık hizmetleri, hizmet sektöründe hatasız yürütülmesi gereken öncelikli hizmetlerin başında geliyor. Sağlık hizmetlerinden yararlanan hasta ve yakınlarının hatasız ve memnuniyet düzeyini artırıcı hizmeti alabilmesi en temel gereklilik olarak kabul ediliyor. Sağlık hizmetleri sektöründe görev alan tüm çalışan meslek gruplarının, performans, etkinlik ve verimliliklerinin arttırılması nedeniyle hastane yöneticiliği ve sağlık yönetimi alanlarındaki eğitimler daha çok önem kazanıyor.
  
Sağlık yöneticiliğinde kalite yükseliyor! 2Sağlık alanında genel yönetim ve işletme yönetimi dışında hastane yöneticiliği gibi bölümler her geçen gün öne çıkıyor. Son yıllarda değişen yasalara göre, hastane yöneticiliği dünyada ve ülkemizde gözde meslekler arasında gösteriliyor. Ülkemizde sağlık yönetimi giderek önem kazanan bir meslek haline geliyor.

Hedef profesyonel yönetici

Bu mesleği en iyi şekilde icra edebilecek ve bu konuda gerekli donanıma sahip kişiler yetiştirmeyi amaç edindiklerini ifade eden Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sarp, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı, her türlü sağlık kurum ve kuruluşunun, yönetimi, işletilmesi, Türkiye’nin sağlık altyapısının tanımlanması ve geliştirilmesine yönelik ulusal veya uluslararası araştırılmaları, planlama, yürütme ve değerlendirme konularında profesyonel insan gücü yetiştirmeyi hedefliyor.

Mezunlar kaynakları verimli yönetiyor

Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olanlar; sağlık kurumu yöneticiliğinde kaynaklarını yeterince verimli, etkili, ekonomik, erişilebilir ve kaliteli olarak kullanılmasını sağlayabiliyor. Yöneticisi olduğu kuruma değer katıyor, marka ve kurum bilinirliğini arttırıyor.”

Zengin içerik, uzman kadro

Prof. Dr. Nilgün Sarp, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı sahip olduğu zengin içerik ve uzman eğitimci kadrosuyla, hastane yöneticiliği eğitiminde referans kabul edildiğini kaydetti. Sarp şunları söyledi:
“Her geçen gün eğitim kalitesini daha üst seviyeye çıkaran program; Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon, Temel Muhasebe ve Finans Kavramları, Sağlık Ekonomisi, Sağlık Kurumlarında İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Hukuku ve Mevzuatı,  Sağlık Kurumlarında Etik, Sağlık Kurumlarında Performans Yönetimi, Araştırma Yöntemleri ve Biyoistatistik Karşılaştırmalı Sağlık Sistemleri, Sağlık Hizmetlerinde Kalite ve Verimlilik, Sağlık Politikaları ve Planlanması, Sağlık Kurumlarında Duygusal Yetenekler, Sağlık Kurumlarında Bilgi Sistemleri, Sağlık Kurumlarında Mali Analizler gibi zorunlu ve çok sayıda alandan seçmeli dersleri kapsıyor.”
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)