“Hazreti Mevlana’da Peygamber Sevgisi” Sempozyumu gerçekleştirildi.

 
“Hazreti Mevlana’da Peygamber Sevgisi” Sempozyumu gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Küçük, Konya’da gerçekleştirilen “Hazreti Mevlana’da Peygamber Sevgisi” başlıklı uluslararası sempozyuma katıldı.
 
“Hazreti Mevlana’da Peygamber Sevgisi” Sempozyumu gerçekleştirildi. 2Hazreti Muhammed’in doğumu vesilesiyle idrak edilen Mevlid Kandili ile Hazreti Mevlana’nın vefatı olan Şeb-i Arus’un aynı haftaya denk gelmesi münasebetiyle Konya’da ortak bir program düzenlendi.

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Uluslararası Mevlana Vakfı, TÜRKKAD Türk Kadınları Kültür Derneği ve Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı ortaklığında 15 Aralık’ta Konya Dedeman Convention Center’da sempozyum yapıldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut'un da katıldığı programın açılış konuşmalarını Uluslararası Mevlana Vakfı İsviçre Başkanı Hüseyin Peter Cunz ile Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin  Bayru Çelebi, Türkkad İstanbul Şubesi ve Kerim Vakfı adına Cemalnur Sargut yaptı.

Yurt dışından ve yurt içinden konusunda uzman akademisyenlerin tebliğler sunduğu sempozyumda Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Küçük, “Tasavvufî İrfân Işığında Resûlullah’ı Yeniden Düşünmek” başlıklı sunum yaptı.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ise "Hz. Mevlana'da Peygamber Aşkı" başlıklı konuşması ilgiyle dinlendi.

Sempozyumda ayrıca 13. “DOST” İslâm’a Hizmet Ödülleri,  Türkiye’den Prof. Dr. Süleyman Uludağ’a ve yurt dışından Muhammed İkbal’e verildi.

“Hazreti Mevlana’da Peygamber Sevgisi” Sempozyumu gerçekleştirildi. 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)