Hezarfen Kulübü'den Edirne gezisi

Hezarfen Kulübü'den Edirne gezisi

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri Hezarfen Kulübü'nün düzenlediği organizasyonla 11 Aralık Pazar günü Edirne'nin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti. Öğrencilerimiz, Osmanlı'nın başkentlerinden biri olan Edirne'de, keyifli anlar geçirdi.

35 kişilik kalabalık bir grupla şehri gezen öğrencilerimiz; Selimiye Cami, Arasta Çarşısı, Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Meriç Nehri, Eski (Ulu) Cami ve Üç Şerefeli Cami'yi ziyaret etti ve tarihleri hakkında bilgiler aldı.

Özellikle Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak nitelendirdiği Selimiye Cami'den çok etkilenen öğrencilerimiz, şehrin birçok noktasında yer alan Osmanlı mimarisinin değerli yapıtlarını görme şansı yakaladı.

Edirne’nin görülmeye değer güzelliklerini ziyaret eden öğrencilerimiz, aynı zamanda şehrin yerel lezzetlerini de tatma fırsatı buldu.

Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü'nün Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine ülkemizdeki tarihi ve kültürel dokuyu hissettirmek amacıyla organize ettiği geziler devam ediyor. Bir sonraki gezi 24 Aralık Cumartesi günü Uludağ'a yapılacak.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)