Üsküdar Üniversitesi’nden liselilere psikolojik destek

Üsküdar Üniversitesi’nden liselilere psikolojik destekÜsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumhur Taş, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Taş, üniversiteye hazırlanan ve yoğun stresle mücadele eden öğrencilere sınav kaygısıyla baş etme konusunda önemli bilgiler verdi.

Başarı seviyesi yüksek eğitim kurumlarından biri olan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, özellikle mükemmeliyetçilik ve aşırı kaygı sorunlarıyla ilgili Doç. Dr. Cumhur Taş’a sorular yöneltti.

150 öğrencinin katıldığı panelde Cumhur Taş’ın ana mesajı, daha fazla sosyalleşmek ve yaşamdaki tüm güzellikleri fark etmek oldu.

Şu an yaşadıkları sıkıntıların farkında olmadıklarını ancak ilerleyen yaşlarda bu sorunları çok daha fazla hissedeceklerini öğrencilere aktaran Taş, mükemmeliyetçilik sorunuyla ilgili farkındalık oluşturmak için bu sorunun tanımını yaptı.

Üsküdar Üniversitesi’nden liselilere psikolojik destek 2Ders notları tek amaç olmamalı

Doç. Dr. Cumhur Taş üniversite sınavına hazırlanan ve yüksek ders notlarının tek amaç hale geldiğini düşünen öğrencilere en büyük önerisi “Bütün hayatınızı sınav sonuçlarına endekslemeyin” oldu.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)