Stratejik ortaklarımız bizi aldatıyor mu?

Stratejik ortaklarımız bizi aldatıyor mu?

Üsküdar Üniversitesi Turkuaz Kulübü tarafından organize edilen konferansta Türkiye’nin stratejik ortakları ABD, AB ve NATO’nun gerçekten Türkiye’nin dostumu olup olmadığını sorusuna cevap arandı. Prof. Dr. İbrahim Öztek’in belgelere dayanarak yaptığı sunumda, tarihi gerçeklerden yola çıkılarak günümüze ışık tutuldu.

Uzun süredir Türkiye’nin yakın tarihi konusunda çalışmalar yürüten Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkiye üzerinden yürütülen birçok savaş planını gözler önüne serdi ve benzeri çalışmaların aslında 200 yıldır hiç bitmediğinin altını çizdi.

Kore, Kıbrıs ve Irak’ta neler oldu?

ABD’nin özgürlük götürmek vaadiyle kendi ülkesinden çok uzak noktalara Kore’ye, Kıbrıs’a, Irak’a, Suriye’ye gittiğini ancak temel amacının sadece kendi çıkarları olduğunu vurgulayan Öztek, Birleşik Devletlerin politikalarını aldatıcı, gurur kırıcı ve yanıltıcı olarak nitelendirdi. ABD’nin kendi lehine çalışacak terör örgütleri dahi kurmaktan çekinmediğini söyleyen Öztek; “PKK, IŞİD, PYD, YPG gibi gruplar Amerika’dan tarafından kurulan ve onun çıkarları için hareket eden organizasyonlardır. İnkar edilse de CIA ajanlarının bu gruplar içinde birçok faaliyet yürüttüğü defalarca ispatlanmıştır. ABD, Türkiye üzerindeki planlarını hayata geçirmek için PKK’yı devreye soktu, Türkleri ve Kürtleri birbirine düşman etti. Yıllarca kardeşçe yaşadığımız ülkemizde bizi bölme faaliyetlerine devam ediyor. Diğer yandan Suriye’de başlattığı savaştan kaçan 3 milyon mültecinin Türkiye’ye girmesini sağlayarak ülkemizi de ekonomik olarak zora sokmuş oluyor.” dedi.

Türk toplumu uyuya kalmamalı

Gereksiz iç siyasi çalkantılarla zaman kaybeden Türkiye, uluslararası politikada geri kalıyor diyen Öztek, kısır çekişmeleri bir kenara bırakmayı ve bir an evvel ülkenin jeopolitik ve stratejik konumundan kaynaklı gücünü kullanması gerektiğini söyledi.

Amaç büyük İsrail devleti

Prof. Dr. İbrahim Öztek konferans boyunca siyasi tespitlerinin dinleyicileriyle paylaştı ve “Bugün Orta Doğu ve Ön Asya Bölgesi’nde yaşanan tüm savaş ve çalkantılar ABD kaynaklıdır ve sadece büyük İsrail devletini kurmak adına yürütülen faaliyetlerdir.” dedi.

Kıbrıs yeniden gündemde…

Kıbrıs konusundaki tespitlerini de aktaran Öztek, Kıbrıs’ın son dönemde yeniden gündemde olmasının özel bir sebebi olduğunu, artık Akdeniz’deki petrol transferi savaşının merkezi olduğunu vurguladı.

Stratejik ortaklarımız bizi aldatıyor mu? 2Öztek’in özel davetlisi olarak konferansta bulunan ve bir Kıbrıs Uzmanı olan Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil de Öztek’in ricası üzerine Kıbrıs konusundaki görüşlerini paylaştı.

Kıbrıs’ın tamamı ele geçirilmeliydi!
 
1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na da katılan Emekli Tümgeneral; “Kıbrıs bizim toprağımızdır, adanın tamamı harekatta ele geçirilmeliydi ve bunu o zaman yapamadık. Şimdi bunun sıkıntıları yaşıyoruz. Kıbrıs kesinlikle Rum tarafıyla birleşmemeli. Bir karış toprak dahi verilmemeli. Filistin’i işgal eden İsrail yada Dağlık Karabağ’ı işgal eden Ermenistan bir metrekare toprak verdi mi? Biz neden verelim?  Kıbrıs bizimdir, Türk’tür.” dedi.

Azerbaycan ile candaş olmalıyız

Katılımcılardan gelen bir soruya cevap veren Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkiye’nin Orta Asya Türk Devletleriyle daha sıkı bağlar kurması gerektiğini özellikle Azerbaycan’la kardeşten öte candaş olmamız gerektiğinin belirtti. Öztek, Kazakistan’ın da Türkiye’ye karşı çok özel bir sevgisi olduğunu söyledi.

ABD, AB ve NATO müttefik mi?

100 yıllık yarın tarihi değerlendiren Prof. Dr. İbrahim Öztek, ABD, AB ve NATO’nun müttefikimiz olduğunu söylediğini ancak bunun sadece lafta kaldığını, uygulamalara ve yaşananlara baktığımızda, her üçüne de müttefik demenin mümkün olmadığının altını çizdi.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)