SCIMAGO “Araştırma İndeksi” sıralamasında en çok gelişme gösteren 2 üniversiteden biri Üsküdar Üniversitesi.
Üsküdar Üniversitesi, araştırma, inovasyon ve toplumsal etki sıralamasında uluslararası üniversiteler arasında önemli bir başarıya imza attı. Scimago Rankings’in Scopus veritabını üzerinden gerçekleştirilen sıralamaya göre Üsküdar Üniversitesi 2022 yılı itibariyle "Araştırma İndeksi" sıralamasında Türkiye’deki vakıf üniversitelerinde ilk 10’da yer aldı. Üsküdar Üniversitesi inovasyon indeksindeki dikkat çekici gelişimiyle 2022 yılında en çok gelişme gösteren 2. vakıf üniversitesi olurken yine temel bilimler alanındaki çalışmalarıyla da 2’inci oldu.
Üsküdar Üniversitesi 2023 yılı itibariyle "Araştırma İndeksi" sıralamasında Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında ilk 10’da.
Sağlık bilimleri, fen bilimleri, sosyal bilimler alanındaki çalışmaları ile dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi, son verilerle başarılarını küresel ölçekte de ortaya koyuyor.
SCImago Journal & Country Rank, Scopus® veritabanında (Elsevier B.V.) yer alan bilgilerden geliştirilen, araştırma performansını, inovasyon çıktılarını ve web görünürlükleri ile toplumsal etkileri olmak üzere üç temel göstergenin birleştirilmesiyle elde edilen sıralamaya göre Üsküdar Üniversitesi dikkat çekici başarı elde etti.
Buna göre Üsküdar Üniversitesi 2022 yılı itibariyle;
- "Araştırma İndeksi" sıralamasında Türkiye'deki 132 üniversite arasında 13., vakıf üniversiteleri arasında ise 4’üncü sırada,
- 2023 yılı itibariyle "Araştırma İndeksi" sıralamasında Türkiye'deki 134 üniversite arasında 47., vakıf üniversiteleri arasında ise 9’uncu sırada yer aldı.
En çok gelişme gösteren 2. Vakıf Üniversitesi…
Araştırma indeksi sıralaması ile Türkiye’deki vakıf üniversitelerinde ilk 10’da yer alan Üsküdar Üniversitesi inovasyon indeksindeki dikkat çekici gelişimiyle 2022 yılında en çok gelişme gösteren 2. vakıf üniversitesi oldu.
Üsküdar Üniversitesi'nin araştırma odakları incelendiğinde yayın frekansının sağlık bilimleri, temel bilimler ve mühendislik çerçevesinde dağıldığını, bununla birlikte sağlık bilimlerindeki çalışmaların etki değerinin daha yüksek olduğu görülmekte.
SCOPUS araştırma çıktılarının verileri üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda; Türkiye’deki değerlendirmeye alınan vakıf ve devlet 134 üniversiteleri arasında Üsküdar Üniversitesi;
• Temel Bilimler alanındaki çalışmaları ile 2’inci,
• Farmakoloji, Toksikoloji ve Eczacılık alanındaki çalışmaları ile 6’ıncı,
• Biyokimya, Genetik ve Moleküler Biyoloji alanındaki çalışmaları ile 13’üncü,
• Psikiyatri ve Ruh Sağlığı alanındaki çalışmaları ile 33’üncü sırada yer aldı.
Tam liste için:
https://www.scimagoir.com/rankings.php?sector=Higher+educ.&country=TUR&ranking=Research
Scimago Rankings Nedir?
Scimago Rankings
SCImago Journal & Country Rank, Scopus® veritabanında (Elsevier B.V.) yer alan bilgilerden geliştirilen, araştırma performansını, inovasyon çıktılarını, ve web görünürlükleri ile toplumsal etkileri olmak üzere üç temel göstergeyi birleştiren bir sıralama yöntemidir.
Scopus veritabanında yer alan dergiler 27 ana alan, 313 konu ve yayımlandığı kaynak ülkeye göre sınıflandırılır. Atıf verileri, 5.000'den fazla uluslararası yayıncıdan gelen 34.100'den fazla kitaptan ve 239 ülkeden ülke performans metriklerinden alınmaktadır.
SCIMAGO sıralamasında yer alan;
Araştırma Sıralaması, kurumun araştırma çıktısının hacmini, etkisini ve kalitesini ifade ederken,
Inovasyon Sıralaması, kurumun patent başvuru sayısı ve araştırma çıktılarının patentlerden aldığı atıflar üzerinden hesaplanır. (PATSTATS-Worldwide Patent Statistical Database)
Toplumsal Etki Sıralama, kurumun web sitesinin sayfa sayısına ve sosyal ağlardan gelen geri bildirim ve bahsedilme sayısını esas almaktadır. (PlumX metrics & Mendeley)
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)