“Evim Evindir Projesi” ile yaklaşık 7 bin depremzedeyi evlere yerleştirdiler

Ülkemizde meydana gelen ve 10 ili etkilen büyük deprem felaketi sonrasında depremzedelere yardımcı olmak amacıyla birçok sivil toplum kuruluşu afet bölgesi ihtiyaçları doğrultusunda farklı projeler geliştiriyor. Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği de afette evlerini kaybeden depremzedeler için “Evim Evindir” projesi başlattı. Felaketten sonra evini depremden etkilenenlere açmak isteyen ev sahipleri ile depremzedeleri buluşturan gönüllüler “www.evimevindir.com” internet sitesini hayata geçirdi. Derneğin gönüllülerinden Üsküdar Üniversitesi Reklam Tasarımı ve İletişimi 2020 yılı mezunlarından Seda Cebeci, başlattıkları proje hakkında bilgi verdi. 

İnternet sitesi aracılığıyla depremzedeleri sıcak yuvaya kavuşturuyorlar

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği öncülüğünde evlerine giremeyen depremzedeler ile evlerini açmak isteyen yardımseverler arasında bir köprü kuruldu. Farklı üniversitelerden ve farklı meslek gruplarından 100’ü aşkın gönüllü gencin hazırladığı web sitesinde, evini açan yardımseverlerle, depremzedeleri eşleştiriyor.

Proje kapsamında bir araya gelen teknoloji ekibi ve gönüllü üniversiteli öğrencilerin iş birliğinde “Evim Evindir Projesi” kapsamında oluşturulan “www.evimevindir.com” internet sitesi ile depremzedelerin barınma ihtiyacına çözüm oluşturmak için seferberlik başlatmış durumda.

“Depremzedelerin yeni yuvalarına kavuşmalarında aracı oluyoruz”

Platform için yoğun gayret gösteren Üsküdar Üniversitesi “Reklam Tasarımı ve İletişimi” bölümü 2020 yılı mezunu Seda Cebeci, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneğinin organize ettiği gönüllü üniversiteli öğrenciler ile “Evin Evimdir” projesinde faaliyette bulunuyor. Bu oluşum ile 7 gündür gönüllü olarak iletişim ekibinde bulunduğunu aktaran Cebeci; “Önceki dönemlerde Üniversiteli Tranbzonsporlular Kulübü Başkanlığı faaliyetinde bulunmuştum. Deprem afetinden sonra ise Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneğinin organize ettiği gönüllü üniversiteli öğrenciler ile tanıştım ve bu ekibe dahil oldum.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi ÜniTS Kulüp başkanlığında da bulunan Cebeci, iletişim ve sosyal medya ayağında gönüllü faaliyette bulunduğunu, başlattıkları “Evin Evimdir” projesi ile evleri hasar gören ve yıkılan depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını aktardı. Proje ile depremzedelere umut olmayı istediklerini ifade eden Cebeci, depremzedelerin yeni yuvalarına kavuşmalarında aracı olduklarına dikkat çekti.

1500’den fazla aile, 7000’e yakın kişi evlere yerleştirildi

Site üzerinden verilen ilanlar sayesinde depremzedeler ile evlerini onlara açmak isteyen hayırseverleri aynı platformda buluşturan platform aracılığıyla, 1500'den fazla aile ile 7000’e yakın kişi evlere yerleştirildi. Çok kısa bir sürede 1 milyondan fazla kişi siteye ulaştı. Projeye yurdun dört bir yanından ulaşan insanların dayanışma duygusuyla destek vermesi neticesinde birçok depremzede sıcak yuvaya kavuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)