Üsküdar Üniversitesi ve Azerbaycan Sosyal Tetkikatlar Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Azerbaycan Sosyal Tetkikatlar Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, İç Politika Analizi Departmanı Başkanı Prof. Dr. Tahira Allahyarova, Üsküdar Üniversitesi’ne ziyarette bulundu. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile Rektör Danışmanı ve Üsküdar Üniversitesi İnsani Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜDEMER) Müdürü Prof. Dr. Sırrı Akbaba ve beraberindeki heyet, ziyarette hazır bulundu. Azerbaycan Sosyal Tetkikatlar Merkezi ile Üsküdar Üniversitesi arasında iş birliği kapsamında protokol imzalandı. 

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Senato Salonunda gerçekleşen toplantıya Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreter Selçuk Uysaler, Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Peyman Jafari, Medya PR Birimi Yöneticisi Şaban Özdemir, Etkinlik Birimi Yöneticisi Dağhan Rasim Işık ve Medya İlişkiler Uzmanı Ayşe Nur Akçelik İlgeç katılım sağladı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: ‘Önceliğimiz kültür beraberliğini sağlamaktır’

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Azerbaycan Sosyal Tetkikatlar Merkezi ile Üsküdar Üniversitesi arasında iş birliği kapsamında gerçekleşen protokolün iyi niyet antlaşması olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Tarhan; “Tetkikat demek tetebbu etmek, derinlemesine incelemek demektir. Tahkikat yüzeysel araştırma yapmak demektir. Biz Cumhuriyette her şeyi yukarıdan aşağıya doğru yaptık. Türkiye’de agresif batılılaşma yapıldı. Agresif olunca da toplum başka, yukarı başka. Bu agresif sosyolojik olaylar canlıdır, 500 senede oluşur. Böyle birdenbire değişmez. Yavaş yavaş sindirerek değişir. Sosyolojik olaylar onun içindir. Biz kendi modelimizi üretemedik. Onun için şu an Türkiye’de fit bir insan yetişiyor. Tamamen modern üstü düşünen. Sosyal araştırmalara önem vermek çok önemlidir. Toplumun kendi değerlerini koruyarak çağı yakalaması ve bunun için sosyal bir araştırma yapması gerek. Toplumun, kamuoyunun beklentilerini, ihtiyaçlarına göre sosyal çalışmalarının en önemli deneyidir bu. Birinci önceliğimiz bu dünyada bir kültür beraberliğini sağlamaktır. Daha sonra bunu kendi medeniyet coğrafyamızda devam ettirmektir. Bu sosyal ve kültürel araştırmalar bu yüzden çok önemlidir. Psikolojinin tanımında kültürü üç kelimede toparlamışlardır. Akıl, beyin ve kültür. Kültür olmadan insanını ruh sağlığı yerine gelemez. Kültürsüz bir insan ruh sağlığını da devam ettiremiyor. Çünkü insanı insan yapan özelliklerin gelişmesi için sosyal ilişkiler içerisine girmesi lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Tahira Allahyarova: “Üsküdar Üniversitesi dünya ilminin ön cephesinde”

Prof. Dr. Tahira Allahyarova, Azerbaycan Sosyal Araştırmalar Merkezi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Prof. Dr. Allahyarova; “Araştırmalar Merkezi Cumhurbaşkanlığı ile beraber ülkedeki gerçekleri analiz etme sonuçlarını Aliye hâkimiyet organına sunuyoruz. Biz tekliflerimizi ancak tesir etmiyoruz. Gözlenti nedir?  Bunlara bağlı olarak biz devamlı o raporlar, kapalı, açık senetler hazırlıyoruz ve sunuyoruz. Cumhurbaşkanı değerlendiriyor. Çıkışlarında bize istinat ediyor. Yani devlet siyaseti nasıldır? Doğru mudur? Nasıl gözlentiler var? Nasıl problemler var? Bu maksatla tesis edildi. Bizim bu on ikinci partnerimizdir. Bizim partnerlerimiz Çin’de, Rusya’da var. Ben internetten Türkiye genelinde Üsküdar Üniversitesi'ne baktım. Dünya ilminin ön cephesinde çalıştıklarını gördüm. Dedim ki bütün dünya için çok önemli araştırmaların olması bizi her geçen gün gururlandırıyor. Hem de biz burada bugün protokol imzalamamızı, gelecek araştırmalarımızı, gelecek meslektaşlarımızı daha büyük bir yönde etkileyeceğine eminim. Üsküdar Üniversitesiyle Sosyal Araştırmalar Merkezi arasındaki gelecek için bir başlangıçtır. Daha birçok alanda sürekli hızlanacağına eminim.” şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)