SHMYO’nun Dikkat Çeken TÜBİTAK Başarısı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2022 1. döneminde “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında kabul edilen iki projesi ile önemli bir başarıya imza attı.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SHMYO) öğrencileri önemli başarılara imza atmayı sürdürüyor. Bilimsel çalışmalarını yürüten öğrencilerin iki projesi destek almaya hak kazandı.

SHMYO Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan danışmanlığında Elektronörofizyoloji Programı öğrencisi Hilal Akkuş’un yürütücülüğünde “Beslenmenin Optimizasyonu ile Fonksiyonel Anaerobik ve Kuvvet Antremanının Serebral Palsi Yönetiminde Erg ve Vep Destekli Etkilerinin Değerlendirilmesi: Bir Olgu Sunumu” adlı projesi TÜBİTAK’dan destek kazandı.

Öte yandan SHMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Salih TUNCAY danışmanlığında Laboratuvar Teknolojisi Programı öğrencisi Yunus Emre Toprak yürütücülüğünde “Benserazid Türevi 2-Amino-3-(4-Hydroxyphenyl)-N'-(2,3,4-Trihydroxybenzyl) Propanehydrazide Bileşiğinin Sentezi ve Ccd-1079Sk Deri Fibroblast Hücreleri Üzerinde Sitotoksik Aktivitesinin Belirlenmesi” projesi de yine TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

Doç. Dr. Mesut Karahan: “Sektörün aranılan mezunlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan, öğrencilerin eğitim süreçlerini en iyi şekilde yürütmenin gayreti içerisinde olduklarını ve özellikle sektörün aranılan mezunlarını yetiştirmeyi her zaman hedeflediklerini ifade etti. Karahan, “Bunun için de mesleklerine bilimsel yönden yeni bakış açıları geliştirmelerinin proje çalışmaları ile artabileceğini düşündüğünü ve aslında proje oluşturmanın, tasarlamanın ve yürütmenin çok önemli deneyimler içerdiğini ve tüm öğretim elemanlarının öğrencileri ile birlikte bunu hedeflediklerini” dile getirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Salih Tuncay ise öğrencilerin proje kültürü kazanmalarının hayatlarının her safhasında kendilerine avantaj sağlayacağını ve meslek hayatlarında büyük bir kazanım sunacağını ve girişimcilik ruhunu canlı tutacağını ifade etti. Tuncay, “Bu kapsamda ön lisans öğrencilerinin mesleki uygulamalara yatkınlıklarının zaten var olduğunu ve bu emeklerin bir proje kazanımı ve ardından ürün oluşumu ile taçlanacak olmasının çok kıymetli olacağını” söyledi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)