Aydın’dan Üsküdar’da Sevgi Postası…

Üsküdar Üniversitesi Kızılay Kulübünün Aydın Kızılcaköy İlkokulu’na neşe götürmek amacıyla mayıs ayında gerçekleştirdiği kütüphane projesi etkisini sürdürüyor. Üsküdar Üniversitesi Kızılay Kulübü, Aydın Kızılcaköy İlkokulu’na mayıs ayında kütüphane projesi gerçekleştirmişti. Projenin öğrenciler üzerindeki etkileri, öğrencilerin kalemlerinden sayfalara döküldü. Öğrenciler kaleme aldıkları mektupları ve çizdikleri resimleri Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine gönderdi.  

 Tüm bu faaliyetler sırasında kütüphane projesi ekibi ve Kızılcaköy öğrencileri, öğretmenleri ve halkı arasında kuvvetli bir sevgi bağı oluştu. Oluşan bu bağ kimi zaman kendini sevgi dolu sözcükler kimi zaman da samimi fotoğraf ve resimlerle gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Kızılay Kulübü’ne ulaştırılan kargo da Aydın’dan İstanbul’a bu sevgiyi taşıdı.

“Her zaman aklımızda ve kalbimizdesiniz”

Kızılcaköy İlkokulu öğrencilerinin kaleminden, öğretmenleri tarafından Kızılay Kulübü’ne sevgi ve teşekkürlerini içeren bir mektup gönderildi. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan’a ve kulüp üyesi öğrencilere gönderilen duygu yüklü mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Gamze Öğretmenimiz, Ablalarımız ve Abilerimiz,

Sizlere ufak bir hediye göndermek istedik. Sizin yaptıklarınızın karşılığı olamaz ama bizleri hatırlamanız için ufak bir ikram oldu sadece. Her zaman aklımızda ve kalbimizdesiniz.

Belki başka bir zamanda yollarımız tekrar kesişir.

Sizleri çok seviyoruz. İyi ki varsınız. Kızılcaköy Öğrencileri ”

Kütüphane, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kitaplarına ev sahipliği yapıyor

Üsküdar Üniversitesi Kızılay Kulübü, Aydın Kızılcaköy İlkokulu’nun kütüphane hayallerine destek olunmuş, inşasında iş birliği yapılan ve Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan’ın katılımı ile 20 Mayıs 2022’de açılan kütüphanede, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kitaplarına yer verilmişti. Farklı alanlarda donanım sağlayacak kitapların da kazandırıldığı kütüphanenin açılışında çocuklar ile Tasarruf Projesi atölye uygulaması gerçekleştirilmişti. Kızılay Kulübü, Aydın Kızılcaköy İlkokulu’nun hayallerine destek olarak öğrencilerin hem öğrenip hem eğlenebilecekleri bir kütüphaneye kavuşmaları için önemli bir adım atmış oldu.

‘İnsana iyi gelen her şey’ mottosuyla hareket ediyorlar

Kızılcaköy’ün öğretmenleri ve öğrencilerinin Kızılay Kulübü için hazırlayıp gönderdiği resimler ve mektupların Kızılay Kulübüne ulaşmasıyla, kulüp ekibi gönüllere dokunmanın hazzını bir kez daha yaşadı. Kulüp, ‘insana iyi gelen her şey’ mottosu ile ilerlediği yolda yaptıkları faaliyetlerle daha nice gönüllere dokunmayı temenni ediyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)