Ukrayna’dan gelen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik şartları hakkında duyuru / sonuçların ilanı

Ukrayna’dan gelen öğrencilerin Tıp Fakültesi yatay geçiş başvuru sonuçlarını aşağıdaki link üzerinden öğrenebilirsiniz.

Başvurular öğrencilerin ÖSYM sınav puanları dikkate alınarak değerlendirilmiştir.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlanması durumunda 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında intibak komisyonları tarafından ölçme ve değerlendirme sonrası belirlenen sınıftan başlayacak şekilde kayıt dondurma işlemi yapılacaktır.

İngilizce programlara başvuran adaylar için İngilizce yeterlik belgesi (Bu belgeler yok ise, Üsküdar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınavına girilecektir. Sınavda başarılı olunması halinde öğrenciler bölüme kayıt olacaklardır. Sınavdan başarısız olan öğrenciler Hazırlık sınıfından eğitimine başlayacaktır.

Kayıt için Gerekli Evraklar:

ÖSYS/YKS Sonuç Belgesi ve/veya Uluslararası Sınav Sonuç Belgesi

Öğrenci Belgesi

Transkript (Başarı Durum Belgesi)

Ders İçerikleri

Disiplin Durum Belgesi

Hudut Giriş Çıkış Belgesi (E-devlet çıktısı)

Pasaport Fotokopisi (Pasaportta Türkiye giriş-çıkış tarihleri de gösterilmeli)

T.C. vatandaşları için Nüfus Cüzdanının önlü - arkalı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası beyanı için)

Lise Diploması Fotokopisi

2 Adet Fotoğraf

NOT: Kesin kayıtta evrakların asıllarının getirilmesi gerekmektedir.

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bölümlerinde %25 Yatay Geçiş Destek Bursu verilecektir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen şartlar için tıklayınız.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen şartlar kısa soru ve cevaplar için tıklayınız.
Yatay geçiş kontenjanları için tıklayınız.
Ukrayna’dan gelen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik şartları hakkında duyuru,
Ukrayna’dan gelen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik şartları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen esaslara göre yürütülecektir.
Başvurular, değerlendirmeler ve kayıtlar aşağıdaki takvime göre yürütülecektir.

Kontenjan İlan Tarihi
Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri
Sonuçların İlan Tarihi
Asil Öğrenci Kayıt Tarihleri
Yedek Öğrenci İlan Tarihi
Yedek Öğrenci Kayıt Tarihi
11 Nisan 2022
11-15 Nisan 2022
20 Nisan 2022
21-22 Nisan 2022
23 Nisan 2022
25 Nisan 2022

Özel öğrencilik başvuruları ilgili fakülte sekreterlikleri tarafından yürütülecektir.

Özel Öğrenci Başvuru Tarihleri
11-15 Nisan 2022

Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar fakülte sekreterliğine özel öğrencilik için gerekli olan belgelerle beraber başvuru yapması gerekmektedir.