‘Sağlık Okuryazarlığı ve Siberkondri’ kitabı şimdi uluslararası yayında…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal ve Yücel Ekinci tarafından kaleme alınan “Sağlık Okuryazarlığı ve Siberkondri” kitap bölümü uluslararası yayında yer aldı. Orijinal adıyla “Health Literacy and Cyberchondria” isimli kitap bölümü çalışması, IGI Global tarafından yayınlanan “Cyberchondria, Health Literacy, and the Role of Media on Society’s Perception of Medical Information” isimli uluslararası kitap içerisinde okuyucusuyla buluşuyor.

“Tarhan; Siberkondri ve Sağlık Okuryazarlığı’na kavramsal bir bakış açısı sunuyor”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal ve Sağlık Çalışanı Yeni Medya Uzmanı Yücel Ekinci tarafından kaleme alınan “Sağlık Okuryazarlığı ve Siberkondri” çalışmasında; Siberkondri ve Sağlık Okuryazarlığına kavramsal bir bakış açısı sunuyor. Daha sonra, uluslararası ölçekte oluşturulan ölçüm araçlarının kapsamlı bir listesi okuyucuya sunuluyor. Kitapta Sağlık Okuryazarlığı ile Siberkondri ilişkisi, araştırmalar eşliğinde ele alınıyor.

Kitap çalışmasında, Siberkondri ve Sağlık Okuryazarlığı konusuna yönelik, dünya genelindeki ulusal ve uluslararası 1000’in üzerindeki kaynak incelenirken, kitabın editörlüğü, Selçuk Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hacer Aker ve Mary Aiken (University of East London, UK) tarafından yapılmıştır.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)