Projeleri dikkat çekti, TBMM’ye röportaja kabul edildi…

Üsküdar Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenim gören Mehlika Yaren Türk hayata geçirdiği projeleriyle Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun dikkatini çekti. Yaren, Türkiye Büyük Millet Meclisinin misafiri oldu.

“Aile kavramının kan bağından ziyade, can bağıyla da oluştuğunu düşünüyorum”

Aile bağlarının hayatındaki öneminden bahseden Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “1974 Balıkesir doğumluyum. 19 yaşında bir oğlum ve 24 yıldır güzel giden bir evliliğim var. Ben önce Çanakkale’ye, sonra da bir Çanakkaleliye âşık oldum. Birazcık inatçıyım ve zor karar veririm. Ölçüp tartan bir yapım vardır. Çok nasipli olduğumu düşünüyorum. Bana göre dünyadaki en güzel şey aile ve ben de çok güzel bir aileye sahibim. Arkadaşlarım, dostlarım hepsi benim ailemdendir çünkü ben aile kavramının kan bağından ziyade, can bağıyla da oluştuğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Benim eğitim hayatım olmadı, eğitim benim hayatım oldu”

Öğrencilere kendi eğitim hayatındaki örnekler ile tavsiyeler veren Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Çanakkale’ye üniversite için geldiğimde, ilk bana da yurt çıkmamıştı. Bu nedenle, ilk 15 gün bir mescidi yurt haline getirmişlerdi ve orda kalmıştım. O dönemde Çanakkale’de yurt sayısı şu an olduğundan daha azdı dolayısıyla şu an, bu durumun zorluğunu yaşayan arkadaşlarımın, kardeşlerimin iktidarda olduğu bir hükümeti de çok önemsiyorum. Bence, her öğrencinin hayatı öğrenmek için yurt yaşamını tatması gerek. Ben paylaşmanın önemini yurtta öğrendim. Cebinizde paranız olabilir ama eğer dostunuz yoksa bazen gece aç kalırsınız. Ayrıca bu sene de uluslararası ilişkiler de yüksek lisans yapsam diye düşünmüyor değilim. Çünkü öğrenmenin hiçbir zaman bitmediği bir dönem yaşıyoruz. Benim eğitim hayatım olmadı, eğitim benim hayatım oldu.” dedi.

“Siyaset hiç hayalimde yoktu”

Siyasetin hayatına giriş sürecinden bahseden Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Siyaset hiç hayalimde yoktu. Gençliğimde babamla birlikte tek kanallarda parti liderlerinin çıkıp konuşmasını dinlerdik. O gece ailecek toplanıp hangi partiye oy verileceğine karar verirdik ama hiç öyle miting gezdiğimi bilmem. Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkan adayı olduktan sonraki bir televizyon programını hatırlıyorum. ‘Cem Özer ile Laf Lafı Açıyor’ programına diğer adaylarla birlikte katılmıştı ve tek projesi olup da açıklayan oydu. Bu durumdan çok etkilenmiştim. Sonrasında da kendi partisini kuracağını duyduğumuzda eşim ve ben partiye katıldık.” şeklinde konuştu.

“Siyasetin vicdanı kadındır”

Türk siyasetinde kadın politikacı olmanın avantajları ve dezavantajlarına dikkat çeken Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Türk siyasetinde kadın yeni bir aktör. Çanakkale için bakarsak, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağız fakat 100. Yılda kadın milletvekili sayısı düşük. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkını vererek birçok ülkenin önüne geçmiştir. Bana göre siyasetin vicdanı kadındır. Biz kadınlar iyi bir gelin, iyi bir eş, iyi bir evlat, iyi bir komşu olabiliriz ama bunun yanında iyi bir siyasetçi de olabiliriz. Sadece daha az sayıda kadın olduğumuz için birbirini çekemiyor oluyor. Oysa yüzlerce erkek birbirini çekemiyor ama bu hiç gündeme gelmiyor. Kadınlar birbirini yukarıya çekmeyi öğrendiği zaman bizler bütün zorlukları dişimizin kavuğundaki fazlalık madde gibi atar geçeriz.” dedi.

“Siyasete giden yolda beni en zorlayan durum annelikti”

Siyasete giden yolda anne olmanın zorluklarını dile getiren Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Siyasete giden yolda beni en zorlayan durum annelikti. Çoğu kez çocuğumu yatağında uyurken bırakıp toplantıya, partiye gittiğimi bilirim. Evladımdan ayrılmak beni çok zorluyordu. Normal işlerde de çoğu sosyal aktiviteden feragat ediliyor fakat ben işin yanında siyaset yapan biri olarak şunu söyleyebilirim, her şey yerine geliyor ama evladınızı bıraktığınız ve onun büyüdüğünü göremediğiniz zamanlar oluyor.” şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)