Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi öğrencilerinde önlük giyme heyecanı yaşandı…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü öğrencilerinde önlük giyme heyecanı yaşandı. Önceki sene pandemi nedeniyle düzenlemeyen törende birinci sınıfların haricinde ikinci ve üçüncü sınıf öğrenciler de beyaz önlük giyerek coşku dolu anlar yaşadı.

“Üsküdar Üniversitesi Türkiye’de sağlık bilimleri fakültesinde 13 bölümü olan tek üniversite”

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Şefik Dursun, fakültenin kapsamlı eğitimi ve sağlam kadrosuna dikkat çekti.

Üsküdar Üniversitesi’nin Türkiye’de Sağlık Bilimleri Fakülteleri arasında en çok bölüm bulunduran üniversite olduğunu belirten Dursun; “Ergoterapi bölümü Üsküdar Üniversitesi’nin kapasite ve öğretim üyeleri bakımından lokomatifidir. Üniversitemizde bulunan 13 Sağlık Bilimleri bölümünden biri de ergoterapi bölümüdür. Pandemi ile dünya olarak mücadelemiz devam ediyor üniversite olarak bu süreci elimizden geldiğince en az hasarla atlatmaya gayret ediyoruz. Eğitimlerimiz yüzde 60 yüz yüze, yüzde 40 online olarak devam ediyor. Üsküdar Üniversitesi 20 binin üzerinde öğrencisi olan 12 yıllık kurumlaşmış bir üniversite. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde 13 farklı bölüm mevcut. Türkiye’de başka bir sağlık bilimleri fakültesinde 13 fakülte yok.” dedi.

“Sağlık alanında çalışmak büyük bir ayrıcalıkla beraber sorumluluk taşıyor”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın konuşmalarıyla devam eden törende Koçak, Ergoterapi bölümünün önemini vurguladı. Koçak; “Sağlık hizmetinin insanlık tarihi kadar eski bir tarihi var. Sizler sağlık alanında çalışırken, bu mesleği yaparken yardım bekleyen insanlara hizmet edeceksiniz. Bu bir ayrıcalıktır fakat sorumluluğu da büyüktür. Bu sebeple çok çalışmanız gerekiyor. Bu önlük giyme töreniyle mesleğe ilk adımı attınız. Beyaz önlük şeffaflık, temizlik ve güveni ifade eder.” diye konuştu.

Ergoterapi bölümü öğretim üyelerinin sahnede 125 öğrenciye sırayla beyaz önlüklerini giydirmesiyle devam eden program toplu fotoğraf çekimi ve Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova’ya çiçek takdim edilmesiyle son buldu.

ÜÜTV’den de canlı olarak yayınlanan önlük giyinme törenine öğrenciler kadar aileleri de yoğun ilgi gösterdi.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)