NPGRUP Ailesinde Dijital Bayramlaşma Heyecanı

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi bayramlaşma geleneğini bu bayram da bozmadı. Geçen sene Pandemi tedbirleri kapsamında dijital yapılan bayramlaşma merasimi, salgının etkisinden dolayı bu sene de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve Tıp Merkezlerinde görev alan aile üyeleri bayramın coşkusunu bugünden yaşadı.


Üsküdar’da Dijital Bayram Coşkusu

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Çevrimiçi Bayramlaşma” törenine, akademik ve idari birçok personel katılım sağladı.

Zoom üzerinden gerçekleşen törende açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Mütevelli Heyet Üyesi Furkan Tarhan ile Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka yaptı. Herkese iyi bir bayram temennisi ile sözlerine başlayan Tarhan; “Öncelikle herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Ramazan’ı geride bıraktık, enteresan bir Ramazan oldu. Covid vakalarının arttığı bir Ramazan oldu. Dışarı çıkmanın olmadığı, sosyal izolasyonun olduğu bir Ramazan oldu. Covid pandemisi, Covid trajedisine döndü. Bu tarihte olan nadir yıkıcı inovasyonlardan biri. Bir yıkıcılık var evet, bir şeyleri yıkıyor ama bir şeyler yeniden ürüyor. Tarihte de böyle dönemler olmuştur.” dedi.

“Dileriz ki Kudüs de barış içinde bayramlar görür”

Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Furkan Tarhan’ın da tebrik mesajlarını ilettiği programda, bu sene yaşanan hadiselerden dolayı buruk bir bayram geçirildiğini dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ise; “Herkesin Ramazan Bayramını canı gönülden kutluyorum bundan sonraki Ramazan Bayramlarını inşallah herhangi bir kısıtlama olmaksızın yüz yüze kutlama imkânı buluruz. Ramazan’da bayram etmemizin sebepleri içerisinde insanların Ramazan’da arınmış bir şekilde bayrama ulaşmaları vardır. Ramazan deyince benim aklıma hep heyecan gelir ama maalesef bu Ramazan’da bunu yeterince yaşama imkânı bulamadık. Özellikle son günlerde bizi rahatsız eden, mutlu etmekten ziyade hüzne sevk eden buruk bir Ramazan ve bayrama taşıyan o Mesci-i Aksa’da, Kudüs’te yaşanan hadiseleri de göz ardı etmemiz mümkün değil. Dileriz ki oradaki zulüm sona erer, bütün dinlerin temel merkezlerinden bir tanesi olan Kudüs barış içerisinde, bugün yaşanan zulmü bir daha görmeyecek şekilde bayramlar görür. Bu duygular içerisinde karantinasız nice güzel bayramlar diliyorum.” diye konuştu.  

Üsküdar Üniversitesi, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve Tıp Merkezlerinde görev alan aile üyelerinin katılımıyla YOUTUBE üzerinden de canlı yayımlanan çevrimiçi bayram töreninde katılımcılar bayram coşkusunu bugünden yaşadı.

Açılış konuşmalarının ardından üniversite ve hastanede görevli akademisyen ve idari personelde söz almak isteyen herkes bayramla ilgili dilek ve temennilerini dile getirerek birbiriyle bayramlaştı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)